Soundcloud zenék letöltése ingyen, telepítés nélkül

Számtalan ingyenes programot és módszert mutattunk már arra, hogy miként lehet letölteni videókat, filmeket az internetről, akár közvetlenül a mobilunkon is. Ezúttal a zenekedvelőknek szolgálunk néhány tippel, hogy még egyszerűbb legyen a zenék letöltése az egyik legnépszerűbb online zenemegosztó oldalról, a Soundcloudról.

 

Zenék letöltése ingyen a Soundcloudról, telepítés nélkül

A Soundcloud.com az egyik legkedveltebb internetes zenemegosztó szolgáltatás, amelyről azonban nem mindig egyszerű offline hallgatáshoz “leszedni” a feltöltött dalokat. Az alábbi online szolgáltatások segítségével viszont akár Soundcloud fiók nélkül is letölthetünk az oldalról zeneszámokat, sőt, akár komplett lejátszási listákat is.

 

SoundTake

A SoundTake esetében a letöltési folyamat alig néhány mozdulat: navigáljunk el a SoundCloud oldalon ahhoz a dalhoz, vagy lejátszási listához, amelyet letöltenénk. Jelöljük ki, majd másoljuk vágólapra a böngésző címsorából az adott oldal URL linkjét. Nyissuk meg a Soundtake oldalt, és a Generate gomb melletti szövegmezőbe illesszük be a kérdéses URL címet a vágólapról. Ezután kattintsunk a Generate gombra, majd várjuk ki, amíg megkapjuk a letöltési linket. Itt már csak egy kattintás és indul is a letöltés. Ennyi! Nem éppen bonyolult műveletsor.

Érdekesség, hogy akár SoundCloud csoportok vagy felhasználók gyűjteményeit is kimazsolázhatjuk a segítségével, így több dal letöltése is teljes kényelemben megoldható, akár egy link másolásával is. Sőt, ha kell, akár QR kódot is generáltathatunk a linkhez, hogy mobilon is egy mozdulat legyen az adott dal letöltése (ha az okostelefon rendszere támogatja ezt a lehetőséget).

Az oldalon meglehetősen sok félrevezető Download és Play Now gomb jelenik meg, ezekre ne kattintsunk (reklámok)! Csak a Generate gomb melletti mezőt és a Generate gombot használjuk, és letöltéskor is csak a generált Listen, QR Code, vagy Download linkre kattintsunk a letöltéshez (az album borítója mellett).

 

SoundCloud Downloader

Az SCDownloader pontosan úgy működik, mint a Soundtake. Vagyis másolni, majd beilleszteni kell a kívánt SoundCloud dal linkjét, majd rákattintani a kapott letöltési linkre. Használata ennek is nagyon egyszerű, ráadásul kellemesen gyorsan intézi a letöltést is. Sajnos lejátszási listákat viszont nem tud menedzselni, csak egy-egy dal önálló linkjét használhatjuk a letöltéskor.

 

9SoundCloudDownloader

Végül a 9SoundCloudDownloader is hasonlóan jó választás lehet, s nagy meglepetés itt sem érhet minket, tökéletesen ugyanaz a metódus, mint a konkurens oldalak esetében. Vagyis linket másolunk, beillesztünk, letöltünk.

 

A fentiek alapján az, hogy melyiket választjuk a három alkalmazás közül, teljesen ízlés kérdése. Szelektálhatunk az adott oldal felépítése, vagy akár a letöltési sebesség alapján is. A mi személyes kedvencünk a SoundTake. Mindenesetre a lényeg: több remek szolgáltatás is a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy zenéket töltsünk le a SoundCloudról, anélkül is akár, hogy belépnénk (vagy egyáltalán létrehoznánk) saját SoundCloud fiókot. Arra viszont figyeljünk oda, hogy ezeken az oldalakon – kiváltképp a SoundTake-en – rengeteg félrevezető reklám banner jelenik meg, Play és Download gombokkal. Ezeket hagyjuk figyelmen kívül, mert sokuk terel minket kéretlen eszköztárak és reklámprogramok telepítése felé.

Ne maradjon le erről sem!