HD videó letöltés egyszerűen, ingyenes programmal

Az interneten temérdek remek videót találni, a kínálat gyakorlatilag minden órában bővül, s legyen szó teljes filmről, vagy egy percnyi mókás videóról, gyakorlatilag mindent megtalálunk a videomegosztókon. A kérdés csak az: mit tegyünk, ha le szeretnénk tölteni egy adott videót például a Youtube-ról, amely alapértelmezésben erre nem ad lehetőséget? Szerencsére van megoldás, s bár korábban is mutattunk már egy nagyon jó programot a videó letöltés megoldására, több erre alkalmas – ingyenes – online szolgáltatással egyetemben, azért ma is szolgálunk egy újabbal.

 

4k Video Downloader: HD videó letöltés egyszerűen

A 4k Video Downloader egy ingyenes, cross-platform videoletöltő szoftver. Telepíthetjük Windowsra és macOS-re (sőt, Linuxra) egyaránt, s onnantól kezdve gyerekjáték lesz a videó letöltés a Vimeo, SoundCloud, Flickr, Facebook és DailyMotion oldalakról.

A program ingyenes verziója tökéletes, ha kiválasztott videókat akarunk letöltögetni. Ha viszont olyan Youtube csatornákról töltenénk le videót, amelyekben több, mint 25 filmecske található, akkor sajnos fizetnünk kell egy aktiváló kulcsért a programhoz). A többségnek azért valószínűleg elegendő lesz az ingyenes verzió is. Csak megadjuk a letöltendő videó linkjét, kiválasztjuk a célformátumot (mp4, mkv) és méretet (akár full HD is, ha az eredeti videó megvan ekkora méretben), s máris kezdődhet a letöltés. Ha az Okos-üzemmódot bekapcsoljuk, akkor a program nem kérdez rá minden alkalommal a célformátumra, hanem letölti az előre megadott változatot. Sőt, ha csak a zenére, hangra van szükségünk egy videóból, akkor a végeredmény lehet mp3, m4a vagy akár ogg hangfájl is.

Készítői ígérete szerint nincs benne adware, toolbar és egyéb iszonyatok, nekünk sem volt vele bajunk a tesztek során, s a VirusTotal is rendben találta (a Windows verziót és a Mac változatot egyaránt). Szóval ezek után már tényleg csak ajánlani tudjuk.

Ne maradjon le erről sem!