Facebook sötét mód bekapcsolása a webes felületen

Az elmúlt években folyamatosan érkeztek az online szolgáltatásokhoz és mobilos appokhoz a sötét, éjszakai felületek. Nem volt ez alól kivétel például a Facebook Messenger sem. Ezzel szemben a Facebook webes felületén jóval tovább kellett várnunk a hivatalos éjszakai felületre, bár anno mutattunk alternatív megoldást rá. A Facebook azonban folyamatosan fejlődik, s rengeteg kényelmi funkcióval bővült már az idők során. Mostanra pedig kapott egy modernebb külsőt is, amely ugyan nem egyszerre jelenik meg mindenkinél (hullámokban frissíti a cég a felhasználóknál), de a szerencsésebbek már bekapcsolhatták. A teljesen átszabott vezérlőkön és oldalfelépítésen túl immár pár mozdulattal megoldható a hivatalos Facebook sötét mód bekapcsolása a webes felületen. Vagyis mostantól éjszaka sem fogja kisütni a szemünket a vakító fehér felületen olvasott hírfolyam.

Facebook sötét mód bekapcsolása a webes felületen

Ha valakinek felajánlotta már a Facebook az új felület kipróbálását, de valamiért elkerülte a figyelmét az első beköszönő ablakon a Sötét mód reklámja, nem maradt le semmiről.

Az új éjszakai felület pár kattintással beállítható utólag is. Ehhez midössze annyit kell tennünk, hogy rákattintunk a felület jobb felső sarkában látható – lefelé mutató – nyíl ikonra, s a megjelenő menüben rákattintunk a Megjelenítési beállítások menüpontra, majd az előtűnő almenüben a Sötét mód opcióra.

Visszaállni a világos felületre ugyanilyen egyszerű, csak annyi a különbség, hogy az utolsó lépésnél a Világos mód lehetőséget választjuk. Ennyi! Igazán egyszerű a váltás, és szerintünk egészen jól sikerült a éjszakai üzemmód, bár elsőre talán kicsit szokni kell, lévén maga a felület is jelentősen megújult.

A Facebook új felülete egyébként még mindig kísérleti stádiumban van, vagyis egészen biztos, hogy lesznek még módosítások, de a Sötét mód bekapcsolása jó eséllyel most már így megy majd. Ha viszont valakinek egyáltalán nem tetszene az új felület, és szeretné visszakapni a megszokott Facebook stílust, a fentebb említett menüben a Váltás a klasszikus Facebookra lehetőségre kattintva visszaállhat az elmúlt években megszokott változatra.

Ne maradjon le erről sem!