Így kényelmesebb a Facebook felület használata a böngészőben

Dacára a rengeteg botránynak, a Facebook népszerűségére még mindig nem lehet panasz, rengetegen használják. Nekik szolgáltunk már az elmúlt években több hasznos tippel a közösségi oldallal kapcsolatban, megmutattuk például, hogy miként tölthető le onnan minden saját kép, videó, megosztás, poszt stb., hogyan oldható meg Facebook fiókunk törlése a halálunk után, vagy éppen miként kereshetünk ingyen wifit a Facebook okostelefonos alkalmazásával. Sőt, még ennél is több tippet adtunk, érdemes erre a linkre kattintva átnézni ezeket visszamenőleg. Szóval a Facebook népszerű, ám ennek ellenére a felülete valahogy nem az igazi és nem is igazán sikerül a megfelelő irányba terelniük a fejlesztőknek. Kicsit sikerült túlbonyolítani rajta egy-két dolgot, s akadnak olyan funkciók, amelyeket a kevésbé gyakorlott felhasználók nehezen találnak meg. Ma viszont megmutatjuk, miként lehet kényelmesebb a Facebook felület használata az asztali böngészőkben.

 

Facebook felület használata a Chrome-ban, kényelmesebben

A New Tools and Design egy érdekes Chrome kiegészítő, amely megregulázza kicsit a Facebook webes felületét. Onnantól kezdve, hogy telepítettük a böngészőbe, a Facebook oldalának megnyitásakor egy új oldalsávval találkozunk. Ezen kiemelten érhetjük el a legfontosabb funkciókat, illetve kapunk néhány extrát is. Előbb azonban érdemes végignézni a Chrome eszköztárára települő kis ikon nyújtotta opciókat, hiszen ezekkel magát az eszköztárat is testreszabhatjuk kicsit: például bekapcsolhatunk egy órát, amely mutatja, mennyi időt töltöttünk el a közösségi oldalon, egy To Top funkciót, amellyel rögtön az oldal tetejére jutunk vissza, ha már nagyon legörgettünk.

Új eszköztárunk segítségével kikapcsolhatjuk a Facebook felület oldalsávjait, hogy csak a hírfolyamot lássuk, bekapcsolhatunk automatikus görgetést, amely lépésenként végigvisz minket a bejegyzéseken, egy kattintással elérhetjük a Facebook különféle felületeit: oldalak, események, fotók stb. Emellett egy kattintással elérhetjük a Facebook Messenger online felületét is, illetve térképen láthatjuk az aktuális élő adásokat és van időjárás előrejelzés is.

Maga a Facebook felület is kicsit megváltozik a modul telepítése után, nevezetesen lekerekített dobozokat láthatunk, ami valamelyest talán letisztultabbá teszi a felületet, bár kétségtelen, hogy akkor a legjobb, amikor teljesen kikapcsoljuk az oldalsávokat.

Mindent egybevetve ez egy nagyon jól sikerült Chrome kiegészítő, legalábbis azoknak, akik – velünk együtt – túl kuszának tartják a Facebook webes felületét. Az olyan extrák, mint az óra, az oldal tetejére “visszalökő” gomb, és a fontosabb funkciók egy kattintásos elérése sokkal komfortosabbá teszik a facebookozást.

Ne maradjon le erről sem!