Ingyenes wifi kapcsolat keresése a Facebook appal

Annak ellenére, hogy egyre kedvezőbb áron juthatunk nagyon mobilinternet csomagokhoz, sőt, akadnak igen jelentős átmeneti kedvezmények is olykor a hazai mobilszolgáltatóknál, még mindig aktuális kérdés, hogy miként találunk a legegyszerűbben ingyenes wifi pontokat, amelyeknél csatlakozhatunk az internethez. Mert hát remek dolog az internet, s még jobb, ha nem kell érte túl mélyen a zsebünkbe nyúlni. Az ingyenes hotspotok veszélyeiről persze sosem szabad megfeledkeznünk, de ha valaki szeretné kihasználni az ilyen lehetőségeket, annak érdemes megismerkednie a Facebook app egyik nemrégiben bevezetett képességével, ami nem más, mint az ingyenes wifi kapcsolat keresése.

 

Facebook app: ingyenes wifi kapcsolat keresése

A Facebook app androidos és iOS változatát meglehetősen gyakran frissítik. Az egyik ilyen frissítés alkalmával kapta meg az alkalmazás azt az új funkciót, amelynek segítségével pár mozdulattal oldalható meg az ingyenes wifi kapcsolat keresése. Nem kell semmi különöset tennünk az ügy érdekében, csak:

  • elindítjuk a Facebook appot az okostelefonon
  • megérintjük a Menü gombot
  • a megjelenő kínálatból kiválasztjuk a Find Wi-Fi opciót

Ennyi! Nem éppen bonyolult műveletsor, cserébe viszont egy részletes térképet kapunk, amelyen láthatjuk, hogy milyen ingyenes wifi pontok találhatók a közelünkben (ehhez a rendszerben engedélyeznünk kell, hogy a Facebook app megállapíthassa helyzetünket). Láthatjuk a hálózati szolgáltató információt, sőt, adott esetben akár a kiválasztott ponthoz vezető útvonalat is megnézhetjük. S mivel a Facebook alkalmazásáról van szó, természetesen az is csak egy mozdulat, hogy elvándoroljunk a wifi pont “gazdájának” Facebook oldalára. De ezt a kis “reklámot” könnyen meg tudjuk bocsátani, cserébe azért, hogy mindig tudjuk, hol csatlakozhatunk a világhálóhoz, teljesen ingyen.

Egyébként nem csak a közvetlenül körülöttünk fellelhető wifi pontokat fedezhetjük így fel. Mozgassuk a térképet arra a környékre, amelyikre kíváncsiak vagyunk, majd érintsük meg a Search this area gombot (a térkép felső részén jelenik meg, amikor új területre mozgatjuk). Így akár egy másik városban is ellenőrizhető, hogy lesz-e majd mihez kapcsolódni, ha oda utazunk.

Praktikus, jól használható funkció ez a Facebook alkalmazásban, érdemes megismerkedni vele. Ha pedig valaki hasonló módon szeretné kihasználni a Messenger rejtett lehetőségeit is, annak ajánljuk ingyen letölthető e-bookunkat ebben a témakörben. Ha pedig valaki inkább az otthoni vagy irodai wifi kapcsolatok minőségének javításában gondolkodik, olvassa el korábbi tesztünket, amelyben éppen ezzel foglalkoztunk.

Ne maradjon le erről sem!