Videó- és kép sablonok Facebookhoz, TikTokhoz és más szocmedia oldalakhoz

Manapság egyre többen merülnek el a különféle szocmédia oldalak használatában, így egyre többször merül fel a kérdés, pontosan mekkora képeket és videókat helyezhetünk el ezeken az oldalakon. Anno mutattunk már egy remek online szolgáltatást, amellyel képeink méretét automatikusan a Facebook, Twitter, Instagram elvárásainak megfelelőre igazíthatjuk. Ehhez ráadásul semmiféle grafikus alkalmazás nem szükséges, csak feltöltjük a kérdéses fotót, képet, s pár mozdulattal már tölthetjük is le a megfelelően átalakított változatokat. Ma viszont azoknak mutatunk egy praktikus weboldalt, akik valamilyen grafikai szoftverben dolgoznának saját szocmédia oldalukon, s ehhez lenne szükségük a pontos méretvariációkra. Ezen az oldalon ott sorakoznak a videó- és kép sablonok Facebookhoz, Instagramhoz, Twitterhez, Youtube-hoz, s még néhány közismert közösségi oldalhoz.

SocialSizes: videó- és kép sablonok Facebookhoz és más szocmedia oldalakhoz

SocialSizes nem egy böngészőben futtatható képszerkesztő, hanem egy méretes és gondosan összeállított sablongyűjtemény. Erről az oldalról Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Snapchat, YouTube, Pinterest, Twitch, Whatsapp, AppStore, TikTok sablonokat tölthetünk le, méghozzá Sketch, Figma, Adobe XD és Adobe Photoshop formátumokban. Az így letöltött sablonok tartalmaznak mindenféle méretvariációt, amit az adott oldalon felhasználhatunk a képek, videók publikálásakor, legyen szó akár hírsávba, vagy éppen fejlécbe szánt illusztrációkról. Az igényesen összerakott mintákat egyetlen kattintással tudjuk letölteni az általunk használt alkalmazásnak megfelelő formátumban.

Sőt, ha esetleg olyan alkalmazást használunk, amelyik nem tud megbirkózni a letölthető sablonok formátumával, akkor mindegyik itt szereplő oldalhoz megtaláljuk az összes videó- és képvariáció pontos méreteit, illetve az esetleges korlátozásokat (például feltölthető videó maximális hossza, mobil változaton történő megjelenés megkötései stb.).

Mindent egybevetve ez egy nagyon jó kis oldal, ha nem akarjuk fejben tartani a különféle szocmédia oldalakon használható médiaelemek összes variációját és azok jellemzőit. Szerintünk érdemes megismerkedni vele!

Ne maradjon le erről sem!