Képek automatikus méretezése Facebookra, Instagramra, Twitterre stb.

Vannak az életben egyszerű és bonyolult dolgok, ez ugyebár bődületes közhelynek minősül. Viszont mégis illik mai választottunkhoz, hiszen arról van szó, hogy sokak számára a képek, fotók megfelelő méretezése mondjuk Facebook vagy Twitter fejlécnek, profilképnek, Youtube nézőképnek stb. meglehetősen nagy kihívást jelent. Mi viszont most megmutatjuk, miként oldható meg a képek automatikus méretezése Facebookra, Instagramra, Twitterre, Youtube-ra, Pinterestre, LinkedInre, s még néhány online szolgáltatás felületére, tulajdonképpen pár mozdulattal.

Képek automatikus méretezése Facebookra, Instagramra, Twitterre stb.

Ha valaki látványos, feliratokkal tarkított borítóképekre, vagy különleges avatarra vágyik, annak mai ajánlatunk nem lesz megfelelő. Azokat előbb el kell készíteni a megfelelő programban, online szolgáltatásban. Na nem mintha ehhez ne adtunk volna már ötleteket korábban: borítóképhez itt, avatarhoz itt.

Viszont ha arról van szó, hogy pontos méretezésre lenne szükségünk a képek vagy fotók feltöltésekor a Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, LinkedIn, Snapchat, Google Display szolgáltatásokhoz, vagy éppen e-mailekhez, akkor ez a nyerő eszköz hozzá. A Slide.ly Promo Image Resizer ugyanis könnyedén megoldja nekünk ezt a kérdést.

Feladatunk mindössze annyi, hogy a kiszemelt képet ráhúzzuk az oldalon a szerkesztőfelületre, majd úgy igazítjuk, hogy pontosan fedésben legyen mindenhol. Ehhez az egérgörgővel tudjuk méretezni, illetve mozgathatjuk is a kereten belül. A főkép esetében a keret méretét szabadon változtathatjuk, így ha tudjuk, mekkora méretre van szükségünk, ezt is beállíthatjuk. S bár ez is nagyszerű dolog, de az oldal fő érdemes mégis inkább az alatta sorakozó rész.

Itt találjuk ugyanis az előre definiált méreteket, amelyet tökéletesen illeszkednek majd a különféle online szolgáltatások változatos formátumaihoz. vagyis kreálhatunk Facebook borítót, csoportképet, profil képet, FB hirdetést stb. Ugyanígy a többi, fentebb felsorolt szolgáltatásnál is megvan szinte minden elképzelhető variáció. Az Edit gombra kattintva a képeket módosíthatjuk azok kereten belüli elhelyezkedését.

Ha végeztünk, egyszerűen jelöljük ki a számunkra fontos formátumokat és töltsük le azokat a Download Selected Images gombra kattintva, vagy még egyszerűbb, ha a Download All Images gombot választjuk, amellyel az összes képvariációt letölthető (egyetlen ZIP fájlt kapunk, benne szolgáltatásonként alkönyvtárakba rendezve és a felhasználási területnek megfelelően elnevezve a képeket JPG formátumban).

A program amúgy figyeli, hogy a feltöltött kép formátuma, minősége megfelelő-e az adott felhasználásra, így ha fekete dobozokat is látunk, az azért van, mert az adott mérethez a feltöltött kép valamilyen szempontból nem megfelelő. Ilyenkor érdemes arra a célra másik képet keresni (például nem fekvő, hanem álló fotót stb.). Ettől függetlenül ennél egyszerűbben összehozni megfelelően méretezett képeket talán nem is lehetne. Pillanatok alatt végzünk és biztosak lehetünk benne, hogy a kész képek tökéletesen illeszkednek majd a célfelülethez.

Ne maradjon le erről sem!