TOP oldalak: csengőhang letöltés iPhone-ra és Androidra

Mi az a két dolog, amit szinte mindenki lecserél az okostelefonján előbb vagy utóbb? Szerintünk a háttérkép és a csengőhang. Előbbiekhez adtunk már izgalmas tippeket, a saját térképet ábrázolótól, az áttetsző iPhone-t modellezőn keresztül, a tetszőleges rácshálóig. Igazság szerint a csengőhangok letöltésére is adtunk már tippeket, csak hát az idő múltával ezek közül néhány oldal már megszűnt. Így arra gondoltunk, újra összeszedjük, melyek – aktuálisan – a legjobb oldalak, amelyekről kényelmesen megoldható a csengőhang letöltés iPhone-ra és Androidra egyaránt.

Csengőhang letöltés iPhone-ra és Androidra

Következzenek hát most azok az oldalak, amelyeken kategóriákba csoportosítva sorakoznak a letölthető, kész csengőhangok. De mielőtt belekezdenénk, felhívjuk a figyelmet még egy megoldásra: ha valaki egy meglévő hangeffektből, vagy kedvenc dalából szeretne egy részletet csengőhanggá alakítani, annak szolgáltunk már ehhez online eszközzel és offline, több rendszerre is telepíthető programmal egyaránt. Ezekkel bármilyen dal és hangfájl átalakítható a megfelelő hosszra és formátumra (az Androidon elfogadott mp3 és az iPhone m4r formátumára egyaránt). Aki viszont nem akar dalokat és hangfájlokat vagdosni, annak most mutatunk pár remek forrást, ahonnan személyes használatra letölthetnek szinte bármilyen csengőhangot. A letöltött hangfájlokat android esetében egyszerűen át kell másolni a telefon tárhelyén a csengőhangokat gyűjtő mappába, iPhone-nál pedig az m4r formátumú fájlt csak rá kell húzni az iTunes-ra, majd a következő szinkronizálásnál kiválasztani a készülékre másolandó csengőhangok között (ezt akkor tehetjük meg, ha csatlakoztattuk a telefont a számítógéphez).

Zedge

Elsőként következzen a Zedge, amely nem csak csengőhangokat, hanem okostelefonra optimalizált háttérképeket is rejt. A csengőhangokat a főoldalon kategóriákba osztva is átnézhetjük. Mindenbe belehallgathatunk, így nem kell zsákbamacskát letölteni. Nem csak dalokat, hanem különféle hangeffekteket is letölthetünk itt.

Sajnos alapból csak mp3 formátumban tölthetők le a hangfájlok, de androidos okostelefonoknál ez legtöbbször tökéletes, az iPhone-t használók pedig az előző bekezdésben említett kép megoldás valamelyikével könnyedén átkonvertálhatják m4r formátumba a letöltött mp3 fájlt.

Az oldal felülete nagyon barátságos, könnyű kiigazodni rajta, egyszerűen belehallgathatunk mindenbe, s a letöltés is pár kattintással megoldható.

Tones 7

Kevésbé ízléses a Tones 7 felülete, viszont cserébe a puritánságért szépen, kategóriákba rendezve válogathatjuk át a gyűjtemény minden darabját, amíg meg nem találjuk a számunkra megfelelőt. A belehallgatás is kicsit zötyögősebben megy, de problémák nélkül megoldható. S ami nagy fegyvertény: itt eleve mp3 és m4r formátumban is letölthető bármelyik csengőhang.

Melofania

A fentiekkel ellentétben a Melofania oldalon nem nagyon találunk különleges hangeffekteket, ott van viszont seregnyi népszerű előadó és a dalaik. Itt nem a megszokott kategóriákat találjuk, hanem az előadók neve alapján tallózhatunk, vagy egyszerűen keressünk rá a számunkra fontos zeneszámra. Az oldal ízléses, könnyen használható és ráadásul androidos és iPhone-os változatban egyaránt letölthető róla minden. Még saját csengőhangokat is kreálhatunk vele, akár Youtube videókból is.

Notification Sound

Némileg rendhagyó letöltő oldal a Notification Sounds, ahol nem annyira csengőhangok, mint inkább az üzeneteknél felhasználható figyelmeztető jelzések található zsákszámra. Jó minőségű hangeffektek várnak ránk egy átgondolt, könnyen használható felületen, ahonnan mp3, m4r és ogg formátumban is letölthetjük bármelyiket.

Bár nincs nagy választék, de mindenbe belehallgathatunk, s amiket itt találunk, azok szinte kivétel nélkül jó minőségű effektek. Szóval ha más jelzésre szeretnénk sms-t kapni, mint amit az adott telefon kínál, feltétlenül látogassuk meg ezt az oldalt.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató