Karácsonyi csengőhang készítése és fotók vágása, átméretezése ingyen

Lévén lassan itt a karácsony, többször gondolunk erre a témára. Össze is gyűjtöttük az eddigi karácsonyi tippeket egy helyre, hogy könnyen elérhetők legyenek. Mai tippünk viszont csak annyiban kapcsolódik az ünnephez, hogy a bemutatásra kerülő oldalon akár a karácsonyi csengőhang készítése is gond nélkül megoldható, kinek-kinek a kedvenc karácsonyi zenéjéből. De ezt leszámítva az alábbi online alkalmazás az év bármely szakában jól jöhet, akár csengőhangok készítésére, akár egy-egy hangfelvétel gyors megvágására. Sőt, nem csak hangfájlokkal, hanem videókkal és képekkel is dolgozhatunk rajta, így például a fotók vágára, képek átméretezése is gond nélkül megoldható vele. S ami a legjobb: mindez – a cikk készültekor – teljesen ingyen!

Karácsonyi csengőhang készítése és fotók vágása, átméretezése ingyen

Croppio egy rendkívül egyszerű felépítésű, mégis nagyon praktikus online kép,- hang-, és videoszerkesztő alkalmazás. Beüzemeléséhez nincs szükség másra, csak egy böngészőre, lehetőleg a Chrome-ra, mert abban üzembiztosan működik minden funkciója.

Használata szinte gyerekjáték: rádobjuk a Drag your file here or click to browse one feliratú felületre az átalakítani kívánt képet, hangfájlt, vagy videót, majd kis várakozás után – mérettől függ a feltöltési idő – a megjelenő szerkesztőfelületen szépen elvégezzük a szükséges módosításokat. Miután végeztünk, egy kattintással letölthetjük a végeredményt a kívánt formátumban.

A szerkesztőfelület értelemszerűen minden fájltípus esetében változik. Képeknél lehetőségünk van a felesleges részek levágására (akár tetszőleges képarányok kiválasztásával), forgatásra, átméretezésre, tömörítésre, illetve a mentés során másik képformátum (JPG, PNG, GIF) kiválasztására. A feltöltött képeket egyébként automatikusan törlik a rendszerből a készítők ígérete szerint.

Hangfájloknál villámgyorsan tudunk kivágni megadott területeket, s akár fade effektet alkalmazni a felvétel/zene elején és végén. Mivel akár mp3 és m4r formátumba is exportálhatunk, így kedvenc zeneszámainkból akár androidos okostelefonra vagy iOS-re is tudunk csengőhangot kreálni.

Mindent egybevetve a Croppio praktikus kis online eszköz, bát meglehetősen minimalista. Vannak ennél sokkal összetettebb online kép- és hangszerkesztők, de ha valakinek gyors és könnyen használható megoldásra van szüksége, érdemes vele megismerkednie.

Ne maradjon le erről sem!