Könnyen használható, ingyenes online hangszerkesztő program

Az elmúlt évek során számtalan nagyszerű offline hangszerkesztő programot bemutattunk, amelyeket teljesen ingyen lehet használni szinte bármilyen rendszeren. Személyes kedvencünk ezek közül kétség kívül az Ocenaudio (ennek használatához adtunk néhány gyakorlati tippet is, itt és itt), de természetesen nem feledkezhetünk meg a rendkívül népszerű Audacity-ről sem. Előfordul azonban, hogy az embernek olyan körülmények között kellene gyorsan átszerkesztenie egy hangfelvételt, hogy nincs kéznél telepített hangszerkesztő program az adott számítógépen, sőt, se idő, se lehetőség nincs ilyenek telepítésére. Ilyenkor jöhet jól ez az igazán praktikusan használható, ingyenes online hangszerkesztő program, amelynek használatához mindössze egy Chrome böngészőre lesz szükségünk.

Gyors és könnyen használható, ingyenes online hangszerkesztő program

A HYE-WAVE egy teljesen ingyen, regisztráció nélkül használható online hangszerkesztő, amely tudásban ugyan nem veszi fel a versenyt a bevezetőben említett két telepíthető alkalmazással, de cserébe bárhol kéznél van, ahol van a gépen internet hozzáférés és Chrome böngésző.

A program webes felülete nagyon minimalista, ami ezúttal hasznos, hiszen így sokkal átláthatóbb minden. Miután megnyitottunk vele egy hangfájlt (vagy adott esetben rögzítettünk a segítségével mikrofonnal egy hangfelvételt), az eszköztárban mindent megtalálunk, ami a hangfelvétel részleteinek pontos kijelöléséhez, majd a kijelölt részek vágásához, másolásához stb. szükséges.

Emellett találunk egy Effect List gombot is, amelyben különféle szűrőket és hangeffekteket lelhetünk. Így például van itt lehetőség elhalkításra, zajok- és hangtartományok szűrésére, visszafelé lejátszásra (nem csak a teljes felvétel, hanem a kijelölt részlet esetében is), normalizálásra stb. Nem állítjuk, hogy bőséges a választék, de egy villámgyors hangszerkesztéshez azért megtalálunk a listában majdnem mindent, amire szükségünk lehet. A kiválasztott effektek és szűrők beállításait kényelmesen elvégezhetjük a szerkesztőfelület alatti részen.

Ha végeztünk, nincs más dolgunk, mint menteni, azaz letölteni az átszerkesztett hangfájlt.

Mindent egybevetve a HYA-WAVE nagyon hasznos lehet, ha egy rövidebb hangfelvételt vagy hangmintát szeretnénk gyorsan átdolgozni olyan gépen, ahol erre nincs telepítve semmilyen célszoftver. Teljesen persze nem tudja kiváltani az Audacity vagy akár az Ocenaudio használatát, már csak a szerkeszthető hanganyag hossz-korlátja miatt sem. De ha sürgősen szükségünk lenne pár minimális változtatásra, nagyon jól jöhet!

Ne maradjon le erről sem!