MP3 hangfájl hangerejének növelése online, ingyen

Amikor hangfájlok szerkesztéséről van szó, s egy jól használható ingyenes programot kel ajánlanunk, az első gondolatunk mindig az Ocenaudio, amely talán kevésbé ismert, mint a népszer Audacity, de éppúgy cross-platform és szerintünk sokkal praktikusabb, modernebb felülete van, így könnyebb használni is, mint vetélytársát. De mi van akkor, ha csak egy aprócska részfeladat elvégzésére keresünk megoldást, s emiatt nem telepítenénk semmiféle hangszerkesztő szoftvert. Lehetséges például egy MP3 hangfájl hangerejének növelése online is? Megúszhatjuk e feladat elvégzését komolyabb hangszerkesztő alkalmazás nélkül? A válasz: naná!

MP3 hangfájl hangerejének növelése online, ingyen

Természetesen azt is eláruljuk, hogy miként oldható meg a feladat a böngészőben, telepítés nélkül, s mivel szeretünk teljes képpel szolgálni, rögtön mutatunk három lehetséges eszköz is a cél eléréséhez.

Kezdjük egy olyannal, amelyik már szerepelt itt a Techwokon: ez a AudioMass, amely felületét tekintve nagyon emlékeztet az Ocenaudio nevű hangszerkesztőre (és úgy általában minden egyéb hangszerkesztő programra), s használni is úgy lehet, vagyis leginkább azoknak tudjuk ajánlani, akik már dolgoztak a kategória valamely képviselőjével, s nem feltétlenül a teljes MP3 dalt vagy hangfelvételt szeretnénk átalakítani, hanem csak annak egy részét. Az AudioMass segítségével ugyanis ez is lehetséges (de természetesen az egészre is vonatkozhat minden átalakítás). Számtalan szerkesztési funkció áll a rendelkezésünkre a vágáshoz, illetve több praktikus szűrőből választhatunk. Utóbbiak közül a Graphics EQ változatok, illetve a Normalize jelenthet megoldást a gondunkra, vagyis ezek segítségével tudjuk a felvétel hangerejét megnövelni. Ha végeztünk, a File > Export / Download menüpontban menthetjük az átalakított hangfájlt.

Ha valaki még ennél is egyszerűbb megoldásra vágyik, akad még két javaslatunk. Az egyik a Safe Audio Kit nevű oldal MP3 Louder eszköze, amelynél egyszerűen csak kiválasztjuk a problémás hangfájlt (rádobjuk a felületre), majd a hanghullámokat grafikusan megjelenítő felület alatti csúszkával beállítjuk a hangosítás mértékét. Ha végeztünk, csak egy kattintás Download gombra, s máris letölthetjük a végeredményt MP3 vagy WAV formátumban. Az oldal egyébként egy halom hasonlóan egyszerűen használható hangszerkesztő funkciót kínál még, szintén ingyen. E megoldás előnye, hogy az átalakítandó hangfájl itt nem kerül feltöltésre a szerverre, hanem offline végzi a munkát a böngészőben futó program.

Végül itt van még nekünk egy online konvertáló szolgáltatás is, amelyik gond nélkül hangosít felvételeket, ha szükséges. Ez a FileConverto, pontosabban annak Boost MP3 Volume funkciója. A megoldás itt is hasonló, mint a Safe Audio Kit esetében volt, vagyis megadjuk a hangfájlt, majd a Select action: részben kiválasztjuk az Increase Volume opciót, alatta megadjuk, hány decibellel növeljük a hangerőt, illetve akár az érintett csatornákat is kiválaszthatjuk (alapértelmezésben mindegyiknél növeli a hangerőt). Ha minden beállítás megfelelő, a Submit Now gombra kattintva elindíthatjuk a hangfájl feltöltését (maximum 150 MB-os lehet), majd kis várakozás után letölthetjük az átalakított változatot.

Ne maradjon le erről sem!