Ingyenes online képszerkesztő, PSD támogatással

Nem is olyan régen mutattunk egy kiváló ingyenes képszerkesztő szoftvert, amely használható Windowson, Macen, Linuxon egyaránt. Ha valaki nagyjából a GIMP tudásával egyező, digitális festésre és fotók retusálására egyaránt alkalmas, ingyenes megoldást keres, feltétlenül próbálja ki. Ha viszont egy olyan képszerkesztőre vágyunk, amelyet szintén sokoldalú, de nem szükséges telepíteni sem, annak itt egy ingyenes online képszerkesztő, amelyik részlegesen akár a Photoshopot is képes helyettesíteni.

 

Photopea: ingyenes online képszerkesztő

A Photopea tehát ingyenes és online, vagyis egyáltalán nincs szükség telepítésre, egyszerűen csak megnyitjuk az oldalt a kedvenc (HTML5 kompatibilis) böngészőnkben és már használhatjuk is. Azt állítani persze túlzás, hogy teljesen helyettesítheti a Photoshopot, de azért bőven akadnak olyan tulajdonságai, amelyek a legjobb online képszerkesztők egyikévé teszik: írja és olvassa a PSD fájlokat, s ennek megfelelően van rétegkezelője is (akár réteg csoportokat is létrehozhatunk). Emellett van maszkolási funkció is benne, amelyet egyetlen kattintással alkalmazhatunk a rétegeken.

Sőt, még Smart object funkciót is integráltak a fejlesztők. De találunk benne klón-ecsetet, retusáló eszközöket a fotók felesleges részleteinek eltüntetéséhez, rajzeszközöket, egy halom jól használható szűrőt stb. S ha ez még mind nem lenne elegendő, akkor megemlítjük, hogy a Photopea használható magyar nyelvű menüvel, a felületet pedig három különböző téma szerint állíthatjuk be, így akár a Pro alkalmazások fekete felületét is kölcsönözhetjük neki.

S mielőtt még elfelejtenénk: egyszerre több képen is dolgozhatunk benne! Az elkészült képet menthetjük PSD fájlként is, de természetesen van mód JPG, PNG, GIF, WEBP, BMP vagy PPM formátumban is.

Mindent egybevetve a Photopea az egyik legjobb ingyenes online képszerkesztő. Ha épp nem tudunk egy jó minőségű képszerkesztőt telepíteni a gépre, amely előtt ülünk, akkor nyugodtan fordulhatunk segítségül ehhez a webes megoldáshoz. Nem fogunk csalódni benne!

Ne maradjon le erről sem!