Látványos, színes rácshálós háttérkép készítése iPhone-on

Egy okostelefon kezelőfelületének megjelenésén nagyon sokat tud dobni a megfelelő háttérkép kiválasztása. Anno mutattunk is két zseniális háttérképes appot, amelyek gyönyörű egyedi képválaszték mellett a saját fotók átdolgozására is lehetőséget adtak. De bemutattunk már egész egzotikus megoldásokat is, például áttetsző telefont utánzó háttérképeket, vagy testreszabható térképet mutató háttereket, illetve a Home képernyő ikonjait “polcon” tároló megoldásokat is (ezek egy cikkben is megtalálhatók itt). Ma azt mutatjuk meg, miként oldható meg egy színes rácshálós háttérkép készítése közvetlenül az iPhone-on. Ez nem csak látványos, de egyben az alkalmazások rendszerezését és könnyebb megtalálását is segítheti.

Frissítés 2019.03.17.: Sajnos időközben ingyenesből fizetőssé vált az alkalmazás. De ezt leszámítva továbbra is praktikus lehet, ha valaki szeretne saját maga létrehozni rácshálós háttérképet az okostelefonjára.

Színes rácshálós háttérkép készítése iPhone-on

Feladatunkra a megoldást – mint oly sok esetben – most is egy ingyenes alkalmazás adja. A Grid Wallpaper nevű kis app segítségével pillanatok alatt készíthetünk a telefonunk képernyőjéhez – méret és felbontás szempontjából – optimalizált rácshálós háttérképet.

Bár ezt kézzel (ujjal) kell megrajzolni, nem kell hozzá különösebb rajztehetség. A TOP gombot megérintve kiválaszthatjuk a információs sáv alatti részlet színét, a GRID gombbal pedig az éppen színezni kívánt rácsok színét. Utóbbiakat aztán egy-egy jól irányzott ujjmozdulattal színezhetjük át.

Ha elkészültünk, csak megérintjük a SAVE gombot, s vadonatúj háttérképünk máris bekerül a fotógyűjteményünkbe. Innen aztán az iPhone-on megszokott módon tudjuk háttérképként beállítani: Megosztás / Beáll. háttérként.

A pontos illesztése kicsit el kell játszani a háttérképként való beállításakor, de gyorsan megoldható a dolog. Utána pedig egy látványos rácshálós hátterünk lesz, ami – ha előre átgondoltan színeztünk – akár az ikonok rendszerezésében és így az alkalmazások gyorsabb megtalálásában is segíthet.

A Grid Wallpaper nem egy bonyolult felépítésű alkalmazás, ahogy a vele készült hátterek sem nevezhetők igazán művészi alkotásnak. Az viszont kétségtelen, hogy látványos és praktikus háttereket kreálhatunk vele pillanatok alatt. Sajnos csak a megjelenést követő időszakban volt ingyenes, jelenleg 699 forintos áron lehet beszerezni az App Store-ban.

Tesztünkhöz egy iPhone XR készüléket használtunk, a Magyar Telekom jóvoltából.

Ne maradjon le erről sem!