A két legjobb háttérképes app iPhone-ra

Háttérképekkel Dunát lehet rekeszteni az interneten. Mi is szinte minden hónapban ajánlunk néhányat témakörök szerint átválogatva, hogy aki nem szeretne pepecselni a válogatással, könnyebben választhassa ki a számára megfelelőt asztali rendszerekre vagy okostelefonokra egyaránt. Nemrég pont okostelefonokhoz szolgáltunk nagyon különleges háttérképek beszerzésére alkalmas forrásokkal. Olykor pedig belefutunk olyan alkalmazásokba is, amelyek szintén leegyszerűsítik az ízléses és látványos háttérképek vadászatát. Ezúttal is így történt, amikor elénk került a két legjobb háttérképes app iPhone-ra.

Vellum: az egyik legjobb háttérképes app iPhone-ra

A Vellum egy alapvetően ingyenes alkalmazás, amelyet bárki szabadon letölthet az App Store-ból. Aki így tesz, annak azonnal egy halom művészi, kategóriákra osztott fotó áll a rendelkezésére a programban, hogy egy mozdulattal letölthesse azt a telefon Fotók (Photos) alkalmazásába és onnan kényelmesen beállíthassa azt háttérképnek a Zárolt képernyőre vagy a Főképernyőre, esetleg mindkettőre.

Viszont mielőtt így tennénk, a Vellumnak van némi extra opciója is: a kiválasztott képet tetszőleges mértékben elmoshatjuk. Így ha például a Főképernyőn túl csiricsáré lenne a kép és nehezen vennénk ki rajta az ikonokat, az elmosás segítségével finomíthatjuk a látványt, egészen addig, amíg a kép már nem hat zavaróan. Ennek tesztelése megoldható a programon belül, nem kell minden módosítás után egyenként beállítani a háttérképet a rendszerben.

A Vellum gyűjteményei csodás képeket tartalmaznak (forrásként többek között az Unsplash-ra és hasonló oldalakra építve). Az alkalmazás ingyenes, de reklámokkal szponzorált. Ha utóbbiaktól szabadulnánk, alig egy kávé áráért megtehetjük az alkalmazáson belül megvásárolható Premium üzemmóddal. Ennek további előnye, hogy az alap gyűjteményeken felül a folyamatosan bővülő “nap képe” sorozat részeit is négy hétre visszamenőleg elérhetjük.

Clarity Wallpaper: teljesen tesztreszabott háttérképek a mobilon

A szintén ingyen letölthető Clarity Wallpaper ugyancsak nagyon jó háttérkép gyűjtemény, mégsem emiatt keltette fel a figyelmünket (ebből a szempontból a Vellum sokkal jobb). A program fő érdekessége, hogy a kiválasztott háttereket tovább gyúrhatjuk benne, s ami a legjobb: akár saját fotóinkat is átalakíthatjuk, hogy tényleg jól mutassanak a Zárolt képernyőn vagy az ikonok alatt. Az appban ugyanis van lehetőségünk maszkolásra, vagyis a kép általunk kiválasztott részét – mondjuk amelyik a Zárolt képernyő órája alá esik – elsötétíthetjük, hogy kevésbé zavarjon be a képernyőn látható információknak.

Emellett a Vellumhoz hasonlóan itt is van lehetőség a képek tetszőleges mértékő elmosására. Az előbbieken túl pedig van egy Frame funkció is, amellyel jópofa módon keretbe foglalhatunk egy-egy képet: az eredeti teljes kép elmosódik, előtte pedig kiemelkedik az általunk kiválasztott képrészlet. Itt már belebotlunk a program extra szerkesztő funkcióiba is, amelyeket csk a Pro változat alkalmazáson belüli megvásárlása után használhatunk (ez is mindössze 699 forint).

Ráadásul itt pár szövegblokk valamiért kínai nyelven szól hozzánk a megjelenő menüben, ami kissé zavaró (a fehér gomb a vásárlási lehetőség, a másik kettő pedig dmó, vagyis kipróbálhatjuk a Pro funkciókat, illetve kapunk pár példát a keretek használatára, legalábbis az általunk tesztelt verzióban, magyar nyelvű iOS alatt). Ezt leszámítva semmi gondunk nem volt a programmal, szépen működnek az ingyenes részei. A Pro funkciókon túl a magazin rész is fizetős, amelyben témakörök szerinti válogatásokat kapunk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató