Csengőhang készítés bármilyen zenéből, online

Az egyéni csengőhang több szempontból is praktikus: ha a kedvenc dalunk egy részlete szólal meg, nem kapunk tőle idegbajt, ha valamilyen kellemes dallam, mások sem fognak a kardjukba dőlni, ha pedig a megfelelő hangeffektet választjuk ki, jó esélyünk lesz rá, hogy zajos környezetben is meghalljuk a bejövő hívást.
De hogyan készíthetünk például kedvenc dalainkból csengőhangot, mindenféle hangszerkesztő programok telepítése nélkül? Pláne, mit tegyünk, ha iPhone-unk van, amelyik nem fogadja el az egyszerű mp3 formátumú hangfájlokat csengőhangnak?

 

iPhone csengőhang is készíthető

Ha ilyen helyzetbe kerülünk, érdemes ellátogatni az Audio Cutter nevű szolgáltatás honlapjára.
Itt az Open File gombra kattintva töltsük fel a csengőhangnak kiszemelt hangfájlt (lehetőség van Dropboxról vagy Google Drive-ról is átvenni hangfájlt), majd a folyamat végeztével a megjelenő, hullámsávos felületen állítsuk be a csúszkák segítségével a leendő csengőhang elejét és végét. Lehetőségünk van fokozatosan elhalkítani vagy felerősíteni a dallam végét és elejét, ha szükségünk lenne erre.

 

csengohang

Ha végeztünk, válasszuk ki a nekünk megfelelő formátumot (androidos mobilok esetén mp3, iPhone esetén m4r), majd a Cut gombra kattintva máris elkészíthetjük csengőhangunkat.
A végén még arra is van lehetőség, hogy a közvetlen letöltés helyett Google Drive vagy Dropbox fiókunkban landoljon a hangállomány.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató