Dögös pomodoro időmérő program több rendszerre, ingyen

Tisztában vagyunk vele, hogy nem mindenkit hoz lázba, ha egy program jól néz ki. Ez így természetesen, a segédprogramok többsége például végtelenül ronda szokott lenni szinte minden rendszeren, bár továbbra is állítjuk, hogy a macOS alkalmazások sokkal szebbek és általában áttekinthetőbbek is, mint windowsos társaik. Az okát nem tudjuk, ez valahogy így alakult, a maces fejlesztők igyekeznek adni a dizájnra is, kicsit talán az Apple által sugallt életérzés végett is (korábban mutattunk már erre élő példákat, például egy igen látványos és praktikus naptár alkalmazást, egy csodás to-do appot, és egy szintén elég jól festő GTD programot). Mindegy, mi most nem platformok közötti külcsín háborút akarunk indítani, csak hát a ma bemutatásra kerülő pomodoro időmérő program esetében a legfőbb szempont, hogy igen letisztult, ízléses darab, ráadásul használhatjuk Windowson, macOS-en és Linuxon egyaránt.

Ízléses pomodoro időmérő program, ingyen

A Pomotroid nem az első pomodoro időmérő eszköz, amit mutatunk. Szolgáltunk már több remek alkalmazással a pomodoro-módszer szerelmeseinek. E szoftver azonban kitűnik pár dologgal a tömegből:

  • Egyszerű, letisztult felületet kapott, amely kifejezetten ízlésesre sikerül. Ennek köszönhetően a használata rendkívül egyszerű, a beállításokat pillanatok alatt elvégezhetjük benne.
  • Cross-platform, vagyis használhatjuk Windowson, Linuxon és macOS alatt egyaránt
  • Ingyenes

A program alapértelmezésben a pomodoro-módszer alapértékeivel dolgozik, vagyis egy-egy munkaszakasz 25 perces, a rövid szünetek 5, a hosszúak pedig 15 percesek.

A teljes folyamat alapvetően 4 pomodoro szakaszból áll. Mindezeket azonban kedvünk és igényeink szerint módosíthatjuk a beállítási panelen. Ugyancsak mi határozhatjuk meg, hogy a program ablaka állandóan a többi alkalmazás ablaka fölött lebegjen-e, illetve azt is, hogy használja-e a program a rendszer figyelmeztető funkcióját, amikor egy szakasz véget ér.

Ennél többet egyébként nem nagyon tud a program, vagyis konkurenseivel ellentétben nem szolgál integrált tennivaló-menedzserrel, nem ül fel a macOS menüsávjába vagy a Windows Tálcájára, hogy ott folyamatosan mutassa a hátralévő időt. Ehelyett akár lebegve, akár háttérbe küldve és néha rápillantva követhetjük vele nyomon az idő múlását, fix méretben. Szóval nem olyan sokoldalú, mint mondjuk a Tomates, de ettől még abszolút szerethető, hiszen flottul teszi a dolgát és nagyon jól fest a kicsit minimalista látványvilágával bármely rendszerben. Egy próbát egészen biztosan megér, különösen ha még nem találtunk megfelelő alkalmazást a pomodoro időméréshez.

Ne maradjon le erről sem!