Lenyűgöző animált feliratok készítése pár kattintással, videókra

A Techwok Pro rovatában már rengeteg hasznos VFX plug-int bemutattunk. Ezúttal is ezt a gyűjteményt bővítjük, mégpedig egy zseniálisan sikerült feliratkészítő modullal, amely Premiere Pro, After Effects, Final Cut Pro, és Motion alkalmazásokban egyaránt használható. Ezzel rendkívüli módon egyszerűsíthető az animált feliratok készítése, kedvenc videoszerkesztő szoftverünkben.

 

Motype: mutatós animált feliratok készítése

A Motype nevű, 99 dolláros plug-int a korábban már bemutatott FxFactory nevű online boltból lehet beszerezni a legegyszerűbben. Elkészítését ugyanúgy a Yanobox “követte el”, mint a korábban már bemutatott Yanobox Mosaic plug-int, ennek megfelelően a minőséget illetően nem is lehet belekötni. Hasonlóan a Mosaic felépítéséhez, itt is kapunk egy alap modult, amelyben kvázi a nulláról indulhatunk neki a feliratok készítésének, illetve kapunk rengeteg, látványos sablont is, amelyek a végletekig testreszabhatók.

Utóbbiak segítségével tényleg másodpercek kérdése, hogy ízlésünknek megfelelő, bármilyen jelenethez illő, animált feliratot kreáljunk. A karaktertípus, az effektek, a színvilág, a csóvák, fények, a kameramozgás – ez akár térben is – mind-mind aprólékosan beállíthatók. Az eleve esztétikus feliratok hatását tovább fokozhatjuk, ha a 3D-s kameramozgást is kihasználjuk, ilyenkor a fényhatások, is jobban érvényesülnek.

A Particles részben az extra effektek jellemzői is kidolgozhatók, ehhez mintaként használhatunk szöveget, előre definiált textúrákat, vagy akár saját képet is. A Cyclorama részben az egészet további fényeffektekkel egészíthetjük ki. Tulajdonképpen nem csak egyszerű feliratok, hanem akár egy komplett intró, vagy feliratos átvezető is könnyedén összerakható vele. A sablonok egyébként tartalmaznak minden opciót, így ha hiányolunk belőlük valamilyen láványelemet, utólag kiegészíthetjük azokat is. Kiindulási pontnak tökéletesek. Ha valaki mégis inkább a nulláról szeretne építkezni, megteheti a “sima” Motype modullal. Ebben egyetlen effekt, vagy fontos jellemző sincs előre deifiniálva. Az alapoktól kezdve rakhatjuk össze a kívánt feliratot.

Bárhogyan is indulunk neki, a végeredmény garantáltan professzionális lesz. Ez talán kiderül a mellékelt demó videóból is. A plug-in használata pedig tényleg gyerekjáték, hiszen az ég világon minden szükséges opciót megtalálunk – kategóriákra bontva – a használható paraméterek között. Ha ezt még megbolondítjuk kicsit a keyframe-ek használatával, akkor azt kell mondjuk döbbenetesen látványos képi világ érhető el vele (természetesen a sablonok esetében az effektek animációjáról nem nekünk kell gondoskodnunk, de mindig választhatunk, hogy automatizálunk, vagy manuálisan végezzük el a keyframe beállításokat).

Tudásához képes a Motype ára meglehetősen baráti, de még így sem kell zsákbamacskát vennünk, mert letölthető az FxFactory felületéről egy próbaverziót is a plug-inből. Szerintünk feltétlenül érdemes megismerkedni vele, feltéve persze, hogy valaki könnyen és gyorsan kíván pazar látványvilágot alkotni a videókban megjelenő feliratoknál.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató