Hihetetlenül látványos mozaik effekt videókhoz

Tegnap a Final Cut Pro X-hez szolgáltunk egy ügyes kiegészítővel, melynek segítségével gyerekjátékká válik a motion tracking funkció használata az Apple videoszerkesztőjében. Ma viszont egy olyan plug-int mutatunk, amely alkalmazható az After Effects, Premiere Pro, Final Cut Pro, és a Motion alkalmazásokban egyaránt. Ez egy rendkívül látványos mozaik effekt videókhoz, amellyel döbbenetes hatásokat érhetünk el.

 

Yanobox Mosaic: látványos mozaik effekt videókhoz

A Yanobox Mosaic többek között az általunk korábban már bemutatott FxFactory shopból is elérhető, s bár meglehetősen borsos, 299 dolláros árat kérnek érte, cserébe döbbenetes hatásokat érhetünk el vele videóinkban.

Rögtön az elején kezdjük egy kis demóval, mert amúgy nehéz szóban összefoglalni, miről is van szó igazán, köszönhetően a plug-in összetett lehetőségeinek.

Miként az a videó alapján is látható, a plug-in nem egy hagyományos mozaik effekt, azoknál jóval sokoldalúbban használható, így kiválóan alkalmazható intrókhoz, főcímekhez, de akár infografika-stílusú megoldásokhoz is. Szeretnénk azt írni, hogy a használata is gyerekjáték, de az igazság az, hogy – sok korábban bemutatott kiegészítővel szemben – ez most egy kicsit összetettebb eszköz. Pilótavizsgát ennek ellenére sem kell tennünk hozzá, pár tutorial videó alapján szépen elsajátíthatjuk a használatát. Kiindulásnak pedig kapunk egy kocsideréknyi sablont is, az alap Mosaic effekt mellé.

Az effektek bármilyen jeleneten alkalmazhatók, legyen szó videóról, szövegről, képről. Mindegyik sablon testreszabható a végsőkig, a legapróbb részleteket is a saját elképzeléseinknek megfelelőre alakíthatjuk, s a kulcskockák segítségével animálhatjuk is a változtatásokat: a pozíciót, a forgatást, illetve a térbeli mozgatást egyaránt. Az adott sablonok esetén a textúra, mintázat is cserélhető, de remek ASCII effektek is létrehozhatók vele. A végeredmény garantáltan egyedi lesz. Emellett a plug-in segítségével, remek mozgó textúrákat kreálhatunk mondjuk After Effectsben, a 3D-s modellekhez is.

A wireframe opció további lehetőségekkel egészíti ki az eszköztárunkat, hiszen ügyesen használva (mondjuk duplikálva az eredeti jelenetet és időben kicsit eltoltan animálni a wireframe opciót) még dinamikusabbá tehetjük a látványvilágot.

A Yanobox Mosaic szerintünk kifejezetten sokrétűen használható, elsősorban modern, dinamikus “hangvételű” alkotások esetén. Alkotói szabadságunkat nem korlátozza benne semmi, az utolsó pixelig tesreszabható. Az ára miatt persze érdemes átgondolni a dolgot, de ebben segíthetnek a demó videók, és a letölthető, ingyenes próbaverzió egyaránt.

Ne maradjon le erről sem!