Így menthetünk weboldalakat e-bookként a gépre

Furcsa módon ha egy weboldal lementése kerül szóba, akkor általában a teljes oldal képként, vagy PDF-ként történő mentése jut az eszünkbe elsőként. Esetleg még az, hogy miként tudnánk minden fotót és ábrát lementeni egy kattintással az adott weblapról.

Az már kevesebbeket foglalkoztat, miként lehetne e-bookként lementeni cikkeket a böngészőből. Pedig ez egy igen praktikus módja az online cikkek későbbi olvasásra történő elrakásának.

A Save As eBook elnevezésű ki Chrome plug-in pediglen éppen erre a turpisságra képes: segítségével egyetlen mozdulattal lementhetünk .epub formátumba egy megnyitott weblapot, vagy az azon kijelölt részeket. Legyen szó szövegről vagy képről, linkekről, a plug-in mindent belegyúr az e-bookba, méghozzá olvashatóbb formára alakítva a tartalmat.

Sőt, arra is képes, hogy ne egyetlen lap tartalma kerüljön digitális könyvükbe, hanem szépen, önálló fejezetenként mentsünk el különféle cikkeket, majd ezekből egyetlen .epub fájlt kreáljunk, természetesen tartalomjegyzékkel.

Az elkészült e-bookokban minden megvan: címek, szövegek, beillesztett képek, működő linkek. A kész, letöltött .epub fájlt teljes kényelemben olvashatjuk a mobilunk, tabletünk képernyőjén, kedvenc e-book olvasó szoftverünkben. Természetesen hagyományos e-book olvasókon is megnyithatók.

Ha tehát magunkkal vinnénk kedvenc, vagy még olvasatlan online cikkeket egy olyan útra, ahol nem mindig lesz elérhető az internet, ez egy remek megoldás. De archiválásra is tökéletes módszer lehet.

Ne maradjon le erről sem!