Pages dokumentum konvertálása Word formátumba, online

Manapság, amikor változatos rendszerekkel és programokkal dolgozhatunk a számítógépen, okostelefonon, tableten, egyre több olyan fájlformátumba botlik az ember, amiről gőze nincs, hogy miként tudná megnyitni, szerkeszteni. Ilyen esetekben jól jöhetnek azok a fortélyok, amelyek anno bemutattunk, hogy a kiterjesztés alapján pontosan be lehessen azonosítani az adott fájl típusát, s megtudhassuk, mivel tudjuk azt megnyitni. Ha pedig esetleg olyan fájlt kaptunk, amelynek formátumával nem tudunk mit kezdeni az adott eszközön, akkor seregnyi ingyenes konvertáló áll a rendelkezésünkre az átalakításához. Korábban így konvertáltunk WEBP képeket, AI ábrákat, HEIC fotókat, SVG képeket. Ma pedig azoknak szolgálunk gyakorlati megoldással, akik egy maces ismerőstől .pages formátumú állományt kaptak, s nem tudnak mit kezdeni a dologgal. Ez egyébként az Apple saját, Pages nevű szövegszerkesztőjének formátuma, így Windowson alapvetően a Wordben, vagy hasonló szövegszerkesztőben lehet megnyitni és módosítani, miután átalakítottuk. Lássuk hát, miként oldható meg egy Pages dokumentum konvertálása Word formátumba, online, vagyis telepítés nélkül.

Pages dokumentum megnyitása Windowson

Ha Windowst használunk és szembekerülünk egy .pages állománnyal, több irányból is közelíthetünk annak megnyitásához és esetleges átszerkesztéséhez. A kérdés csak az, hogy ha számítógépként nem is használunk Macet (ahol a Pages alkalmazás ingyen állna a rendelkezésünkre), de Windows felhasználóként esetleg az Apple okostelefonjára szavaztunk-e a választáskor. Mert ha igen, akkor szinte biztos, hogy van saját Apple iCloud fiókunk. Nem kell előfizetős csomag, az ingyenes iCloud csomag is bőven megteszi. Ha ugyanis rendelkezünk ilyennel, akkor a böngészőben az icloud.com oldalon bejelentkezve Apple ID azonosítónkkal, használhatjuk a Pages online vewrzióját. Ez szakasztott mása a macen működő natív alkalmazásnak, s ennek megfelelően gond nélkül képes megnyitni és szerkeszteni a .pages dokumentumokat.

Ezzel a módszerrel tehát simán megoldható egy Pages dokumentum megnyitása Windowson, még csak konvertálnunk sem kell azt. Ám ha szeretnénk, az online Pages felületén is van rá lehetőség, hogy a megnyitott dokumentumot Word (docx) formátumba exportáljuk. Ezután pedig már simán használhatjuk a Wordben, vagy egy másik szövegszerkesztőben.

Pages dokumentum konvertálása Word formátumba, online

Ha nem rendelkezünk Apple ID azonosítóval és így nincs iCloud hozzáférésünk, akkor jöhet a .pages fájl konvertálása. Erre is akad szerencsére egy halom ingyenes eszköz, olyanok is, amelyeket még csak telepíteni sem szükséges, működnek simán a böngészőben.

Az egyik ilyen – a mi nagy kedvencünk – a Cloudconvert oldal Pages to Docx konvertere. csak töltsük fel ide a kérdéses fájlt, s pár kattintással konvertálhatjuk azt a Word dokumentum formátumára, amelyet aztán már Windowson sem lesz kihívás megnyitni valamilyen szövegszerkesztővel (Word, LibreOffice stb.).

A CloudConvert segítségével természetesen nem csak docx, hanem egyéb dokumentum formátumot (doc, pdf), vagy egyszerű szöveges fájlt is kreálhatunk a Pages dokumentumokból.

Ne maradjon le erről sem!