SVG fájlok konvertálása PNG, JPG, PDF formátumba, pár kattintással

Az SVG vektoros képformátum immár abszolút elterjedtnek mondható az interneten. Számtalan weboldalon használják, ráadásul sok ingyen letölthető vektoros tartalom érkezik ebben a formátumban. De mi van akkor, ha mi nem tudjuk mivel megnyitni és ezért jobb lenne a még elterjedtebb PDF formátumban ugyanaz az anyag, vagy sürgősen szükségünk lenne a letöltött SVG kép tartalmára JPG vagy PNG formátumban? Nos, semmi gond. Az SVG fájlok konvertálása PNG, JPG, PDF formátumba, pár kattintással megoldható az alábbi weboldalon.

SVG fájlok konvertálása PNG, JPG, PDF formátumba, pár kattintással

Nemrég szerepelt nálunk egy remek oldal, az Iconscout, ahonnan temérdek ikon tölthető le akár ingyen is, sok esetben SVG formátumban. Nos, ma kicsit visszakanyarodunk az Iconscouthoz, ugyanis ez a szolgáltatás nem csak ikongyűjteményként állja meg helyét, de akad néhány praktikus online eszközük is, amelyek megkönnyítheti a napi munkát. Az egyik ilyen a File Converter, amelynek segítségével szinte gyerekjáték a különféle képfájlok konvertálása egy másik formátumra.

Mivel az oldalon elsősorban vektoros ábrák szerepelnek, így mi sem természetesebb, mint hogy találunk SVG to PNGSVG to JPG és SVG to PDFkonvertálót egyaránt. De ugyanígy átalakíthatunk PNG képeket JPG formátumra, vagy akár fordítva is

Jó, nem állítjuk, hogy a variációk száma akár csak nyomokban is felveszi a versenyt a Cloudconvert szolgáltatás saját SVG átalakítójával, de a célnak megfelel. Akinek kevés, az viszont az említett Cloudconvertet is használhatja helyette, ott ugyanis jóval több alternatív vektoros formátumba (EPS, WMF stb.) konvertálhatjuk az SVG-ket, nem beszélve a temérdek bitmapes formátumról (JPG, PNG, BMP, TIFF, WEBP), vagy éppen a Photoshopban alap PSD-ről.

Nincs hát okunk megijedni, ha SVG formátumban kapunk meg egy képet, s alapból nem tudunk mit kezdeni vele. A fenti két megoldással telepítés nélkül, pillanatok alatt alakíthatjuk át az SVG fájlt egy másik képformátumba.

Más formátumokhoz

Ha valakinek nem az SVG formátummal gyűlt meg a baja, hanem mondjuk a WEBP vagy HEIC képformátumok okoztak neki fejtörést, annak ajánljuk korábbi cikkeinket. A WEBP konvertáláshoz ezt, a HEIC konvertáláshoz ezt.

Ne maradjon le erről sem!