SVG fájl konvertálása és méretezése, PNG formátumba

Miközben egyre felkapottabb online képformátum lesz az SVG-ből (Scalable Vector Graphics), még mindig nem feltétlenül egyszerű feladat, ha egy SVG képfájlból adott méretű, PNG formátumú (áttetsző háttérrel) képecskét szeretnénk kreálni. Természetesen minden normális vektoros alkalmazás megoldja ezt a feladatot, csak ugye mi történik akkor, ha épp egy ilyen sincs kéznél, nekünk viszont szükségünk lenne egy SVG formátumú vektoros grafikára, PNG vagy hasonló, bitmapes formában, adott méretben. Nos, kétségbe esni nem kell, mert máris mutatunk egy ingyenes, online eszközt, amellyel megoldható egy SVG fájl konvertálása és méretezése.

 

myScale: SVG fájl konvertálása és méretezése

A myScale oldal meglehetősen lényegre törő. Nem fogunk rajta elveszni a funkciók és lehetőségek sokaságában. Azt a feladatot, amire tervezték, viszont gond nélkül ellátja. Az Upload SVG gombra kattintva pillanatok alatt feltölthetjük az átalakításra váró SVG ábrát, megadhatjuk a leendő képünk szélességét (pixelben, a magasságot automatikusan hozzáigazítja a program, az arányok megtartásával), végül a Generate gombra kattintva szinte azonnal tölthetjük is le az elkészült, PNG formátumú képet.

Nem éppen bonyolult eljárás, annyi szent. Ha ennél kicsit többre vágyunk, akkor természetesen fordulhatunk egy jó minőségű, de ingyenes vektorgrafikai alkalmazáshoz is. Ilyenből mutattunk többet is korábban, érdemes végignézni a kínálatot erre a linkre kattintva.

Ne maradjon le erről sem!