Így helyezhetők el választott fotóink widgetként az iOS 14 Főképernyőjén

Az iOS 14 egyik remek újdonsága a widgetek használatának lehetősége az iPhone Főképernyőjén. Mutattunk korábban egy remek megoldást, hogy miként helyezhetünk el testreszabott widgeteket (általunk választott színben, stílusban, információkkal). Ezek között volt olyan is, amellyel akár fotókat is tehettünk mondjuk a naptár widget hátterébe. Ma viszont azt mutatjuk meg, miként helyezhetők el választott fotóink widgetként az iOS 14 Főképernyőjén. Így azok mindig a szemünk előtt lesznek, miközben lapozgatjuk alkalmazás gyűjteményünket a telefonon.

Photowidget: így helyezhetők el választott fotóink widgetként az iOS 14 Főképernyőjén

Photowidget jelenleg teljesen ingyen tölthető le az App Store-ból. Ezúttal nincs szó funkciókkal teleaggatott alkalmazásról. Ez a widget a lehető legegyszerűbben oldja meg, hogy – az Apple saját Fotók widgeteivel ellentétben – kifejezetten az általunk kiválasztott kép vagy fotók jelenjenek meg a Főképernyőn, az appok ikonjai között.

Használata egyszerű. Elindítása után albumokat hozhatunk benne létre, amelyekbe berakhatjuk kedvenc fotóinkat az iOS Fotók alkalmazásából. Egy albumba kerülhet akár egyetlen kép, vagy tíz, ez rajtunk múlik. A lényeg, hogy ha elkészültünk új albumainkkal, helyezzük el a megfelelő méretben, a nekünk tetsző pozícióba a Photowidget app widgetjeit a Főképernyőn. Miután ezzel megvagyunk, az adott widgeten kicsit hosszabban tartva az ujjunkat, a megjelenő menüből válasszuk a Widget szerkesztése menüpontot, majd az elénk ugró panelen válasszuk ki, hogy melyik album képeit jelenítse meg a widget, s ha több kép is van az albumban, milyen gyakorisággal váltogassa azokat.

Ennyi! Nem éppen bonyolult megoldás, s ellentétben az Apple Fotók programjának saját widgeteivel, itt végre mindig azok a képek jelennek majd meg, amelyeket fixen látni szeretnénk a gyűjteményből.

Ne maradjon le erről sem!