Képek átméretezése Windowson, döbbenetes egyszerűséggel

Képfájlok átméretezéséhez mutattunk már korábban seregnyi programot Windowsra. S bár vannak ezek között nagyon sokoldalú és hatékony – ráadásul ingyenes – megoldások, mégis egyiket sem találtuk olyan jól sikerültnek, mint maces kedvencünket. Most viszont úgy tűnik, találtunk egy nagyon hasonlót, amellyel a képek átméretezése Windowson is csupán egy mozdulat lesz. Ráadásul temérdek praktikus extra funkcióból is csemegézhetünk benne.

Bzzt! Image Editor: képek átméretezése Windowson, döbbenetes egyszerűséggel

A SingularLabs-féle Bzzt! Image Editor kissé meghökkentő neve és méhecskés ikonja egy kifejezetten jól sikerült képméretező alkalmazást takar. Ezzel a programmal tényleg egyetlen mozdulat csupán, hogy a képfájlokat – akár csoportosan – a kívánt méretre alakítsuk. Ha gyakran használjuk ugyanazokat a jellemzőket, elég egyszer beállítani mindent, s onnantól kezdve csak annyi a dolgunk, hogy a program ablakára húzzuk az átalakítandó képeket, fotókat.

Maga a felület tényleg rém egyszerű, de meglepően sok beállítási opciót rejt. Ha a kissé halovány Show output settings linkre kattintunk a program alján, előttünk is terem minden: módosíthatjuk az átalakított fotók formátumát és tömörítési módját, a tömörítési eljárást (akár veszteségmentest is a jobb minőség elérése végett), illetve azt is, hogy felülírja e az eredeti fájlokat a program, vagy átnevezve mentse a módosított képet, netán bemásolja-e inkább egy kiválasztott mappába. De természetesen (az Edit fülre kattintva) kiválaszthatjuk a célméretet, megadhatjuk, hogy ragaszkodjon-e a képarányok megtartásához, vagy éppen elforgassa a képeket.

Ha egyszer beállítottunk mindent, a program automatikusan megjegyzi a kívánságainkat, s ettől kezdve ha ráhúzunk képeket az ablakára, ugyanezekkel a jellemzőkkel hajtja végre a módosításokat. Egyszerű és gyors megoldás, ráadásul teljesen ingyen. Igaz is: ha ennél többre vágyunk, például szeretnénk vízjelezési funkciót és automatikus frissítés, akkor csatlakozhatunk a Pro Club közösséghez is, havi előfizetésért. Szerintünk kissé túl van árazva a dolog, így mi inkább csak az ingyenes verzió mellett tesszük le a voksunkat. Az viszont otthoni használatra több mint tökéletes, ha képek gyors átméretezése a célunk.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató