Abszolút ötletes és különleges időmérő program macOS-re

Az elmúlt évek során mutattunk már időmérő alkalmazást okostelefonra (itt és itt), mutattunk időmérőt a pomodoró módszer követőinek (például itt és itt), vagy éppen a meditálóknak. S persze volt ezek között telepíthető, vagy éppen teljesen online megoldás is. Egy valami biztos: mai választottunk egy abszolút különleges időmérő program macOS-re, amelyet döbbenetesen egyszerű használni, s amely mindig kéznél lehet, hiszen ott pihen a macOS menüsorában.

különleges időmérő program macOS-re

Gestimer nem feltétlenül a sokoldalúságával veszi le az embert a lábáról. Bár az a helyzet, hogy funkciók tekintetében sincs miért szégyenkeznie, hiszen képes egyszerre több visszaszámlálást végezni, a megadott idő(k) leteltével értesíteni a felhasználót, a hátralévő időt mutatni a menüsorban, illetve szinkronizálni a beállított riasztásokat a macOS rendszer saját Reminders alkalmazásával. Szóval lássuk be, mindent tud, amit alapvetően elvárnánk.

Mégsem ez a fő érvünk mellette, hanem a működési elve. Nevezetesen arról van szó, hogy egy-egy időzítést úgy állíthatunk be, hogy a menüsorban látható ikonját elkezdjük elhúzni a helyéről. Ekkor – elég látványos módon – a húzásnak megfelelően elkezdi mutatni, hány perces visszaszámlálást állítunk be, ha abban a pillanatban felengedjük az egér gombját. Ekkor a felugró panelen nevet adhatunk a bejegyzésnek, ha a kedvünk úgy tartja. Ezután a kis ikon visszaugrik a helyére a menüsorba, s elkezdődik a visszaszámlálás.

Ötletes, jópofa megoldás ez, amely hihetetlenül gyors beállítást tesz lehetővé. Értelemszerűen másodpercre pontos mérésekre nem alkalmas, de egy halom dologra használható perc alapon: főzéshez, elindulási figyelmeztetéshez stb.

Ha csak simán kattintunk a menüsorban lévő ikonra, áttekintő listát kapunk az addig beállított riasztásokról. Itt látjuk azt is (ha még aktív), hogy mennyi idő van hátra, illetve azt is, hogy pontosan mikorra esik a befejezés időpontja. A lista elemei törölhetők egyszerre, vagy egyenként is.

Mindent egybevetve a Gestimer egy nagyon jópofa kis alkalmazás, amelyet bárkinek érdemes beüzemelnie, aki gyakran szorul időmérésre akár munka miatt, akár hétköznapi feladatok elvégzésekor (pl. teafőzés). Sajnos nem ingyenes, de ha ki tudjuk használni, bőven megéri az 1490 forintos árát.

Ne maradjon le erről sem!