A tea áztatási idejének mérése online programmal, ingyen

Mai mini tippünk azoknak szól, akik imádják a teát, de gyakran főzik munka közben. Ugyanis az ember hajlamos elfeledkezni arról, hogy a teafű/filter ott ázik a konyhában (vagy akár az asztalon) hosszú percek óta. Ilyenkor jöhet jól a tea áztatási idejének mérése, például az alábbi online programmal, amelyet otthon és a munkahelyen egyaránt bevethetünk bármilyen számítógépen, hiszen telepítés nélkül működik a böngészőben.

Tea-clock: a Tea áztatási idejének mérése online programmal, ingyen

Tea-clock egy teljesen ingyen használható online időmérő, amely kifejezetten a tea főzésének felügyeletét teszi lehetővé. Mert hát a legjobb online időmérőkről volt már szó nálunk korábban, s tulajdonképpen azok is megtennék e célra, de azért mégiscsak más, ha az ember a tea áztatási idejét egy céleszközzel ellenőrizheti. 

Ráadásul a Tea-clock esetében kiválaszthatjuk, hogy éppen milyen teát készítünk (fekete, zöld, gyógy, gyümölcs, oolong stb.), s a program ennek megfelelően állítja be az időzítőt. Sőt, azt is megmutatja, hány fokos vízben érdemes áztatni a kérdéses teát. Miután minden beállítással megvagyunk, csak egy kattintás a Steep feliratú gombra, s már indul is a visszaszámlálás.

Ha engedjük neki, a program képes figyelmeztetést küldeni a rendszer (Windows 10, macOS) saját üzenetközpontján keresztül, amikor lejárt az áztatásra szánt idő.

Mindent egybevetve a Tea-clock egy kifejezetten praktikus, könnyen használható időmérő, amely bármely rendszeren munkára fogható. Csak arra vigyázzunk, hogy a számláló elindítása után ne zárjuk be a böngészőt, különben hiába várjuk a figyelmeztetést, és rossz esetben egy méregerős, keserű löttyöt leszünk kénytelenek elfogyasztani.

Ne maradjon le erről sem!