Figyelmeztető jelzés app: így nem felejtünk otthon semmit!

Meglehetősen bosszantó, amikor az ember már negyedszer meg vissza valamiért, miután végre sikerült egyáltalán elindulnia a munkába otthonról. Már persze ha még időben eszébe jutott a dolog és nem már a buszon ülve,

vagy az irodába lépve esik le, hogy otthon maradt valami fontos: telefontöltő, bankkártya, ebéd, szemüveg stb.

Nos, ha el szeretnénk ezt kerülni, hívjuk segítségül az iPhone-t. Feltéve ugyanis, hogy nem épp a telefonunkat hagyjuk otthon, egy ügyes kis app még időben figyelmeztethet minket mindenre.

 

Figyelmeztető jelzés: ne hagyjuk otthon!

Az App Store-ból ingyen letölthető Don’t Leave it! nevű kis alkalmazás megoldja feledékenységi problémánkat. Számtalan olyan dolog közül választhatunk benne egyetlen mozdulattal, amelyeket előszeretettel hagynak otthon az emberek: kocsikulcs, uzsonna, pénz, kártyák, kábelek, ajándékok, szemüveg, dokumentumok stb. Extrém esetekre is felkészültek a programozók, így a program arra is képes figyelmeztetni, ha a kutyát, macskát, gyereket hagynánk el valahol.

Miután kiválasztottuk a figyelmeztetés tárgyát (ha nincs a kis ikonos gyűjteményben, létrehozhatunk saját bejegyzést is), már csak azt kell megadnunk, hogy az adott helyzetünktől mekkora távolságra (hány lépésre) távolodva szóljon ránk a program, figyelmeztetésül.

Így beállítható akár az is, hogy már a szomszéd szobába lépve érkezzen a figyelmeztető jelzés, de az is, hogy elég, ha a buszmegállóban még egyszer rákérdez az app, nálunk van-e amit akartunk.

Egyszerre egy dologra képes figyelmeztetni, arra viszont nagyon lelkesen teszi. Szóval érdemes bevetni, ha hajlamosak vagyunk elfelejtkezni dolgokról.

Természetesen nem csak otthonról távoztunk esetén alkalmazható, hiszen mindig a figyelmeztetés beállításának pillanatában adott helyzetünkhöz mérten számol. Így nem fogunk elfelejteni munka után beugrani a gyerekért az oviba, nem hagyjuk otthon az iPhone töltőjét és színház után nem felejtjük az öltözőben a kabátunkat. Egyetlen dolgot ne hagyjunk el: azt a telefont, amelyen az app telepítve van…

A Don’t Leave It! ingyenes, viszont reklámokkal tömték ki. Lehet persze használni ezekkel együtt is, de ha szabadulni akarunk tőlük, az is mindössze 1 euróba kerül. Ennyit talán megér, hogy ne kelljen állandóan bosszankodnunk az elfejtett cuccok miatt.

Ne maradjon le erről sem!