TOP 7: a legjobb naptár appok iPhone-ra és iPadre

Időről időre feltűnnek nálunk iOS-re készült naptár alkalmazások. Van közöttük gyönyörű, van közöttük funkciókkal teletömött, s akadnak olyanok, amelyek igyekeznek vegyíteni e két jótulajdonságot. Bevalljuk, mi még nem találtuk meg a tökéleteset, amelyik minden szempontból lefedné az elvárásainkat, viszont találtunk olyanokat, amelyek nagyon ígéretesek. S persze ki tudtuk választani a jelenlegi felhozatalból azokat, amelyek a legjobb választást jelentik jelenleg. Szóval most eláruljuk, melyek szerintünk a legjobb naptár appok iPhone-ra, amelyek között egészen biztosan megtalálja majd mindenki a neki megfelelőt.

A legjobb naptár appok iPhone-ra és iPadre

Összeállításunkban szinte olyan alkalmazás szerepel, amelyekről korábban már írtunk részletes tesztet. Éppen ezért itt nem fogjuk teljesen kitárgyalni egyiket sem. Röviden összefoglaljuk az előnyöket és hátrányokat mindegyiknél, s ha valakinek megtetszik az egyik, egyetlen kattintással eljuthat a kérdéses program részletekbe menő tesztjéhez. Van kettő, amelyről önálló cikk nem született még, de sokszor szerepeltek összeállításainkban, így róluk is találni részletesebb bemutatót az oldalon. Nem választunk ki konkrétan egy “legjobbat”, de a Techwok szerkesztőségének ajánlását azért odabiggyesztjük ahhoz, amelyik nekünk a legjobban bevált.

Readdle Calendar 5: nekünk jelenleg ez a nyerő

Kezdjük azzal a programmal, amelyet 2018-ban az év legjobb naptár alkalmazásának választottunk. A Readdle Calendar 5 minden olyan funkcióval rendelkezik, ami alapesetben elvárás egy digitális naptártól: lista, napi nézet, heti nézet, havi nézet. A heti nézete egészes sajátos, a napok vízszintes bontásával ugyan vizuálisan nem egyértelmű a bejegyzések időpontja és hossza, az viszont igen, hogy mennyi bejegyzésünk van az adott napra. Amúgy vízszintesen döntve a készüléket a hagyományos heti felbontás is elérhető. Minden nézet átlátható, s ebbe beletartozik a program Widgetje is.

Ha megérintünk egy bejegyzést, a felugró paneleken azonnal látjuk a legfontosabb információkat, anélkül, hogy elhagynánk az adott naptárnézetet. A szerkesztés villámgyors, a program összedolgozik a az iOS feladatkezelőjével, egyetlen mozdulattal ki- és bekapcsolhatunk naptárakat stb. Csatlakozhatunk Apple iCal, Google Calendar, Exchange, Yahoo, Facebook, Outlook és AOL forrásokhoz egyaránt. Érdemes vele megismerkedni! Ehhez van belőle ingyenes verzió is, de a többet tudó fizetős változat is egészen olcsón megvehető az App Store-ban.

Vantage: a 3D naptár

Akinek a látványvilág fontos, annak a nemrég tesztelt Vantage azonnal a szíve csücske lesz. Ez a program a 3D-s alap nézetével kétség kívül e válogatás leglátványosabb darabja. Bár nem zsúfolták tele funkciókkal, azért mindent sikerült beleapplikálni, amire általában szükség van egy ilyen alkalmazásban.

Letölteni ingyen lehet az App Store-ból, de pár funkció csak próbaverziós üzemmódban él, ha nem vesszük meg őket alkalmazáson belül. Mondjuk így is remekül használható, akár teljesen ingyen is.

Moleskine Timepage: a tökéletes elegancia

Ha a látványvilág tekintetében a Vantage nyert, akkor a korábban már bemutatott Moleskin Timepage viszont minden visz az elegancia terén. Ez persze elvárható egy olyan cég alkalmazásából, amely etalon a papír alapú agendák és naptárak területén. Nos, a digitális változat hihetetlenül könnyen használható az ujjgesztusokra optimalizált felülettel. Átlátható és a legapróbb részletekig testreszabható a színvilága is. Sajnos túl sok nézet nem került bele, az alap áttekintésen túl napi és havi nézetet találunk benne, azokat viszont teljesen egyedi kivitelezésben.

Minden naptár bejegyzéshez mutatja a várható időjárási adatokat, s azt is, hogy mennyi idő eljutni mondjuk egy megbeszélésre a kiválasztott eszközzel. Utóbbiba a bringa, autó, gyaloglás és tömegközlekedés mellett olyan poénokat is elsütnek, mint mondjuk egy rakéta és társai. Sajnos immár előfizetős rendszerben működik, de kipróbálni ingyen is lehet, ha letöltjük az App Store-ból.

Google Naptár: a legjobb ingyenes választás

A Google remekül összerakta saját naptár alkalmazását. Minden benne van, amit elvárhatunk egy ilyen programtól. Sőt, még több is. De minderről már írtunk korábban, sőt, ugyanott adtunk extra tippeket is hozzá. Igaz, csak a Google naptárakat menedzselhetjük vele, de azokat seregnyi nézetben (napi, 3 napi, heti, havi, lista, éves stb.), letisztult stílusban. Míg Androidon alapból ott van a telefonokon, iPhone-ra az App Store-ból kell letölteni, teljesen ingyen! Feltétlenül érdemes kipróbálni!

Week Calendar: extra naptárak, extra lehetőségek

Mint azt korábbi cikkünkben is elmondtuk, a Week Calendar két dologgal hívja fel magára a figyelmet. Az egyik, hogy hihetetlenül sokféle nézetet találunk benne, így egészen biztosan megleljük azt, amelyikkel a leginkább kiigazodunk naptárbejegyzéseink között. A mi kedvencünk például az Agenda nézet, amely a hagyományos filofax elrendezésre hajaz, így nagyon áttekinthetővé tesz egy teljes hetet. A másik érdekesség, hogy rengeteg előre definiált naptár-sablonra iratkozhatunk fel vele, beleértve a névnapokat, ünnepnapokat, horoszkóp adatokat stb. tartalmazókat. Sajnos csak részben ingyenes, de ha nem akarunk előfizetni az extrákra, az alap funkciók is sokat segíthetnek az hétköznapokban. Letölteni innen lehet.

Fantastical 2: amikor az egyszerűség tökéletes

A Fantastical sokáig a legjobbak között volt, anno mi is sokra becsültük tesztünkben. Ez egy végtelenségig letisztult, minimalista, de cserébe átlátható, gyorsan használható alkalmazás. Viszont már egy ideje csak javításokat kap, igazi fejlődést nem látni. Reméljük, ez hamarosan változik majd. Addig csak azoknak ajánljuk, akik nincsenek rákattanva arra, hogy többféle nézet legyen egy naptárban, elég nekik a lista + a havi áttekintés vegyítése. Nekik viszont jó választás lesz, mert amit tud, azt flottul, megbízhatóan hozza a program. És villámgyors! Nagyon várjuk a következő verziót, kicsit bővített eszköztárral. A TOP 7-be viszont még így is bőben befér. Megvásárolni itt lehet.

Outlook for iOS: all-in-one megoldás üzleti felhasználóknak

Végül következzen egy nagy öreg, már legalábbis asztali gépeken. Az okostelefonokon sem újdonság már, de nagyon szépen, szinte minden hónapban fejlődik a Microsoft Outlook iOS verziója. Ráadásul a Microsoft teljesen ingyen adja, így üzleti felhasználóknak gondolkodás nélkül ajánlható a levelezés és a naptár menedzseléséhez egyaránt. Otthonra sem utolsó darab. Letisztult, jól működik, ráadásul egy felületen dolgozhatunk benne a levelekkel, kontaktokkal, naptárakkal. Szóval nem utolsó darab, akkor sem, ha itt most a válogatás végére került. Ez nem a helyezése. Nagyon nem! Ha még nem próbáltuk, feltétlenül érdemes vele megismerkedni. Rizikómentes, hiszen teljesen ingyen tölthető le és használható.

Ne maradjon le erről sem!