TOP 6: a legjobb appok fotózáshoz iPhone-ra

Itt a nyár, s bár szerintünk minden évszakban van mit fotózni, legtöbben mégis ilyenkor állnak neki fényképezni a kirándulások, nyaralások,utazások során. Ráadásul sokan már nem is visznek magukkal fényképezőgépet, hiszen egy modern okostelefon olykor bőven kielégíti a hobbi fotósok minden igényét. Úgyis állandóan kéznél vannak, manapság már 8-12 megapixeles fotókat lehet velük lőni minimum, s kényelmesen használhatók. Utóbbi persze azon is múlik, hogy milyen alkalmazásokat teszünk a telefonra, hiszen rengeteg praktikus megoldás létezik, amelyekkel még jobb eredményt érhetünk el. Mi most megmutatjuk, melyek – szerintünk – a legjobb appok fotózáshoz iPhone-ra.

 

A legjobb appok fotózáshoz iPhone-ra

Összeállításunkban mutatunk egy remek kamera alkalmazást, amely – a rendszer sajátjával ellentétben – számos manuális beállítási lehetőséget kínál. De mutatunk képjavításra, retusálásra, fotóink biztonsági mentésére szolgáló appokat is. Mindegyik itt szereplő alkalmazásról volt már részletes tesztünk, így ha bármelyikről többet szeretnének megtudni olvasóink, azokat is érdemes elolvasni.

 

Camera Plus 2

Kezdjük rögtön egy olyan alkalmazással, amely jóval nagyobb szabadságot biztosít számunkra a képek készítésekor, mint az iOS saját Kamera appja. A Camera Plus 2 manuális beállítási lehetőségeinek köszönhetően már a kép készítésekor eljátszhatunk az ISO értékekkel, zársebességgel, fehéregyensúllyal stb. Ráadásul a program igen bőséges képszerkesztő eszköztárral és egy saját fotómenedzselő felülettel is rendelkezik. Van makró mód, készíthetünk RAW fotókat, és ha kell, fotózhatunk 16:9 arányú képeket is.

Bővebben a programról >>>

Exif Viewer

Az Exif Viewer segítségével megtekinthetjük bármilyen fotó metaadatait. Az összes EXIF adatot elénk tárja a képekről, beleértve a GPS adatokat és az expozíciós beállításokat is. Ami a legszebb: nem csak elolvashatjuk az összes adatot, hanem akár át is szerkeszthetjük azokat. Ha pedig úgy döntünk, hogy egy adott fotónál a publikálása előtt törölnénk minden EXIF adatot, akkor ezt is megtehetjük egyetlen gombnyomással. De külön opció van például a GPS adatok törlésére is, ha esetleg azokon felül az összes többit megtartanánk.

Bővebben a programról >>>

Priime

Elkészült képeinket profi fotósok stílusában pofozhatjuk ki a Priime segítségével. Az amúgy macOS-re is elérhető programmal közvetlenül a telefonon változtathatjuk át fotóink színvilágát, hangulatát különféle fotósok stílusának megfelelően. Mindez egyetlen érintés, ráadásul a program a fotó jellemzői alapján képes akár automatikusan is kiválogatni a rengeteg elérhető szűrő közül azokat, amelyek a leginkább illenének fényképünkhöz.

Bővebben a programról >>>

Gemini Photos

Ha az ember nekidurálja magát és végigfotózza a nyarat, garantáltan lesz jónéhány teljesen felesleges fotó is a telefonon, amelyek csak foglalják a tárhelyet a készüléken, s ha felhőbe szinkronizálunk, akkor a szerveren is. Ezektől a többpéldányos, vagy túlságosan is hasonlító fotóktól segíthet – akár egyetlen mozdulattal is – megszabadulni a Gemini Photos, amely képes önállóan összeválogatni gyűjteményünkből a túlságosan hasonló fotókat. Természetesen van mód manuális jóváhagyásra, de egy biztos: ennél egyszerűbben átnézni több ezer fotót képtelenség.

Bővebben a programról >>>

Google Photos

Ha már szóba került a tárhely, akkor ennek kapcsán emlékeztetnénk mindenkit, hogy a Google Photos (avagy Google Fotók) szolgáltatásban korlátlan tárhely áll rendelkezésre jó minőségű fotók tárolásához. Vagyis akár az évek során felgyűlt összes fényképünket biztonságban tudhatjuk itt. A fotók jelenleg maximum 16 megapixelesek lehetnek, ami bőven elegendő (a legtöbb okostelefon ez alatti méretben készít fotókat). Ha ezt vállaljuk, akkor nem a Google fiókunk alap tárhelyét foglaljuk velük, hanem korlátlan mennyiségben másolhatjuk fel őket a biztonságos felhőbe, hogy aztán bármely eszközünkről elérhessük azokat a Google fiókunkba belépve.

Bővebben a programról >>>

Pixelmator

Végül egy alkalmazás arra az esetre, ha fotóink kevésbé sikerültek volna, de mi nem akarjuk megvárni, amíg számítógép elé kerülünk, hogy a Photoshopban retusálgassunk, hanem már a telefonon elvégeznénk pár javítást. Nos, ehhez a legjobb iPhone-os képszerkesztő jelenleg a Pixelmator, amely szinte photoshopos eszköztárat biztosít számunkra az okostelefonon is, természetesen a kisebb, érintős kijelző lehetőségeihez igazítva a használatot. Nagyon hatékony és gyors kis app, ha valakinek gyakran adódnak képszerkesztési feladatai út közben, érdemes elgondolkodnia a beszerzésén.

Bővebben a programról >>>

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató