Villámgyors jegyzetelés böngészés közben Chrome-ban

Ha jegyzetelésről van szó, akkor nálunk a kedvenc kétség kívül a Bear, az Evernote és a Microsoft OneNote, amelyek jóval túlmutatnak egy átlagos jegyzet alkalmazás képességein, hatékonyan segíthetnek tanulásban és munkában egyaránt. Olykor azonban bőven elegendő egy szimpla jegyzettömb is, ha az ember épp csak gyors jegyzeteket szeretne kreálni magának a böngészés közben fellelt információkról, érdekességekről. Márpedig a ma bemutatásra kerülő Chrome kiegészítővel tényleg villámgyorsan oldalható meg a jegyzetelés böngészés közben a Chrome-ban.

 

Egyszerű és gyors jegyzetelés böngészés közben

A MyNotes egy kifejezetten praktikusra sikeredett Chrome kiegészítő, amely a telepítése után beül a címsor mellett látható ikonok közé, s onnan érhetjük el, amikor éppen szükségünk van rá. Telepítése után még össze kell kötnünk Google fiókunkkal, de ez adott esetben két kattintás, ha a böngészőben eleve be voltunk jelentkezve.

Innentől kezdve nagyon egyszerű a dolgunk: böngészés közben csak egy kattintás a ikonon, és a megjelenő panelen máris kezdhetjük írni jegyzeteinket, vagy bemásolhatunk oda vágólapra másolt szövegeket. Sőt, az Insert Title & URL gombra kattintva beilleszthetjük a jegyzet szövegébe az éppen nézett weboldal címét és elérési linkjét, egyetlen mozdulattal.

Ha végeztünk, a kész jegyzetet azonnal menthetjük Google Drive tárhelyünkre, ahol létrejön egy My Notes mappa, amelyben önálló fájlként megtalálunk minden elmentett jegyzetet. Emellett arra is van lehetőségünk, hogy egyetlen kattintással elküldjük magunknak e-mailben az éppen aktuális jegyzetünk szövegét. Így ami csak átmenetileg kell, azt nem is szükséges menteni a Drive-ba, elég, ha a leveleink között megtaláljuk amíg szükségünk van rá.

A MyNotes használata egyszerű, villámgyors, szóval ha gyakran szoktunk kutatómunkát végezni a böngészőben, érdemes lehet beüzemelni. Ennél egyszerűbben már szinte nem is lehet megoldani az online jegyzetelést.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató