A legjobb Gmail trükkök a mindennapi levelezés megkönnyítésére

Manapság kétség kívül a Gmail a legkedveltebb ingyenes levelezőrendszer, amelyet nem csak az otthoni felhasználók, hanem akár a kisvállalkozások is előszeretettel használnak (nekik a Google saját domainnel ellátott levelezést is biztosít amúgy, egy halom extrával). Mégis, a legtöbben épphogy kihasználják e levelező főbb funkcióit, pedig néhány ügyes megoldással a Gmail tudása jelentősen növelhető, s ezzel kényelmesebbé tehető a mindennapi levelezés. Éppen ezért arra gondoltunk, összeszedjük, melyek a legjobb Gmail trükkök, amelyek eddig megjelentek nálunk, hogy egy helyről is elérhetők legyenek azoknak, akik szeretnék kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni a levelek küldését és fogadását.

 

Gyorsabb és pontosabb keresés a Gmail levelezésben

Ebben a cikkben összefoglaltunk mindent a Gmail beépített keresőjének használatáról. Érdemes átnézni, mert a Google hihetetlenül hatékony keresőfunkciót integrált a rendszerbe, így pillanatok alatt megtalálhatunk évekkel korábbi leveleket is, akkor is, ha csak töredékekre emlékszünk belőlük. Ezek a tippek a postafiók rendberakásában is segíthetnek, mivel a különleges szűrők használatával gyorsan és egyszerűen válogathatjuk össze a feleslegesen tárolt leveleket, hogy töröljük azokat a szerverről.

Tovább a cikkhez >>>

 

Gmail trükkök a levelezőrendszer kényelmesebb használatához

Ebben a cikkben olyan apró, mégis praktikus tippekkel szolgáltunk, mint az offline üzemmód használata, más e-mail fiókok összekötése Gmail levelezésünkkel, billentyűparancsok használata a webes felületen, vagy éppen a Gmail levelezés linkelése a rendszer Asztalára.

Tovább a cikkhez >>>

 

Praktikus Gmail kiegészítők beépítése

A Gmail levelező tudása rendkívül jól bővíthető különféle plug-inekkel. Bár ezek többségének használatához a Chrome böngészőben kell megnyitni a Gmail webes felületét, ha eleve Chrome-ot használunk böngészésre, akkor azért érdemes elgondolkodni a használatukon, mert nagyon kényelmessé tehetik a levelezés folyamatát.

Tovább a cikkhez >>>

 

Testreszabott HTML levelek készítése

Akár látványos hírleveleket is összerakhatunk a Gmailben, ha beüzemeljük ezt a jópofa kiegészítőt. Mert bár a Gmail felületén a szövegek formázhatók, a levél elemeinek elrendezése azért erősen korlátozott. E kiegészítőnek köszönhetően azonban bármilyen HTML kódot használhatunk, így szinte a végtelenségig alakíthatjuk a levelek külsejét.

Tovább a cikkhez >>>

 

Olvasási visszaigazolás kérése Gmailben

Érdekes kettősség, hogy miközben mindenki szeretné tudni, hogy az elküldött levelet a címzett megkapta és elolvasta vagy sem, addig ha mi kapunk levelet, nem feltétlenül akarjuk mindig automatikusan tudatni a feladóval ezt a tényt. Nos, elsőre azoknak kedvezünk, akik szeretnének meggyőződni arról, hogy az elküldött levél rendben megérkezett és azt elolvasták-e vagy sem. Nekik ajánljuk ezt a Gmail kiegészítőt.

Tovább a cikkhez >>>

 

Olvasási visszaigazolás tiltása Gmailben

Ebben a cikkben az előző bekezdéssel ellentétben éppen ahhoz szolgálunk megoldással, hogy a kapott levelek megnyitásának tényéről automatikusan visszaigazolást küldjön a rendszer a feladónak. A két tipp egyébként ténylegesen is üti egymást, hiszen ez utóbbi megoldás az előbb ismertetett ellen is hatékonynak mondható. De hát ez már csak így megy ebben a témakörben.

Tovább a cikkhez >>>

 

Gmail program Windowsra és Macre

Végül mutatunk egy ingyen is használható programot, amellyel önálló alkalmazásként használhatjuk a Gmail webes felületét Windowson vagy macOS-en. Így ha valaki nem szeretné a böngészőben nézni a leveleit, de a különféle levelező kliensekért sem rajong, annak kitűnő választás lehet ez a szoftver.

Tovább a cikkhez >>>

 

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató