Olvasási visszaigazolás tiltása Gmailben

Azok után, hogy pár nappal ezelőtt megmutattuk, miként tudható meg, hogy a Gmail webes felületéről elküldött leveleink célba értek-e, s megnyitották-e azokat a címzettek, most lerántjuk a leplet a másik oldalról is: eláruljuk, miként tudható meg, hogy egy nekünk érkező levélnél a feladó figyeli-e valamilyen módon, hogy megnyitottuk azt. Ráadásul nem érjük be ennyivel, jó esetben az olvasási visszaigazolás küldésének tiltása is megoldható, ha kipróbálják az alábbi megoldást a Gmail webes felületén.

 

Olvasási visszaigazolás tiltása a Gmailben

Hasonlóan a korábbi cikkhez, itt is három dologra lesz szükségünk: a Gmail webes felületére, a Chrome böngészőre, és az Ugly Email nevű kis Chrome plug-inre, amelyet egyetlen kattintással telepíthetünk a böngészőbe a Chrome Web Store-ból, ingyen.

Ettől kezdve a plug-in ellenőrzi a Gmail webes felületén megnyitott levelezésünket, s azoknál a leveleknél, ahol valamilyen módon figyelik a levél megnyitásának tényét, egy kis szem ikonnak jelöli a listában ezt. Emellett azt is megakadályozza, hogy a felismert módszer alapján a levél feladójához visszajusson az elolvasás ténye. Azt nem állítjuk, hogy átverhetetlen, de az esetek túlnyomó többségében jól dolgozik (többek között a múltkor bemutatott MailTrack megoldást is képes átverni, ez van, rabló-pandúr játék ez, és már így is marad).

Ha bármilyen okból meg akarjuk akadályozni, hogy a levelek olvasásáról visszaigazolást küldjön a rendszerünk a feladóknak, az Ugly Email kifejezetten jó megoldás lehet, legalábbis a Gmail webes felületén, s persze a Chrome böngészőben.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató