Asztali Gmail alkalmazás és Google appok, Windowsra és Macre

Korábban mutattunk már számtalan olyan megoldást, amelyekkel a Gmail webes felülete kezesebbé tehető. Sőt, szolgáltunk már teszttel egy remek Gmail kliensről is, amely asztali alkalmazást varázsol sokak kedvenc levelezőjéből, Windowson, macOS-en, és Linuxon egyaránt. Ma egy olyan asztali Gmail alkalmazás kerül terítékre, amelyik minden szempontból tökéletes választás lehet, hogy összefogjuk vele a gyakran használt Google szolgáltatásokat.

 

Kiwi: valódi all-in-one Gmail alkalmazás

A Kiwi for Gmail – hasonlóan a korábban bemutatott alkalmazáshoz – használható Windowson és macOS-en egyaránt. Ráadásul ha csak egyetlen Gmail fiókot szeretnénk vele menedzselni, akkor nem kerül semmibe: letöltjük a készítők oldaláról, telepítjük, majd használatba vesszük. Utóbbi nem különösebben nehéz feladat, hiszen csak annyi a teendőnk, hogy a program elindítása után belépünk az általunk használt Gmail fiókba. Ettől kezdve a Kiwi asztali alkalmazást varázsol számunkra a Google három fontos, webes szolgáltatásából: a levelezőből, a címjegyzékből, és a naptárból (ha nem az ingyenes, hanem a fizetős verziót választjuk, akkor a Google Docs alkalmazásokat és a Google Drive-ot is megtaláljuk a program oldalsávján).

Ezeket innentől elérhetjük a programból. egyetlen kattintással. Ugyanígy egy új levél létrehozása, vagy egy új naptárbejegyzés felvitele is egyetlen kattintásnyi közelségbe kerül. Ettől még persze a Kiwi nem lenne több, mint egy jópofa ikonsor, ahonnan gyorsan elérjük a fontosabb Google szolgáltatásokat. Azonban a program emellett azonnali értesítést is küld (a macOS vagy a Windows 10 saját értesítési felületein) az újonnan érkező levelekről, egyszerűsíti a csatolmányok letöltését, sőt, a rendszerek helyi menüjébe beülve azok küldését is. Új levél írását kezdeményezhetjük a macOS menüsorából, vagy a Windows Tálcájáról is.

A levelek írását végezhetjük külön-külön megnyíló ablakokban is, miként a naptár is megnyitható önálló ablakban, így írás és naptárbejegyzés készítés közben nyugodtan tallózhatjuk a leveleinket.

A Kiwi for Gmail ingyenes változata már csak azért is remek, mert megoldja az értesítéseket (azonnal tudunk minden beérkező levélről), gyorsabbá teszi a Gmail és a Naptár használatát, ráadásul pofásabb is, mint amikor egyszerűen a böngészőben dolgozunk (valamivel jobb a helykihasználás is a képernyőn, hiszen megszabadulunk a böngészők extra eszköztáraitól).

Ha valaki ennél többet szeretne, beszerezheti a program teljes verzióját (3500 forint), s lássuk be, a Kiwi ekkor válik igazán kezes eszközzé: leegyszerűsíti több Gmail fiók (és a hozzájuk tartozó szolgáltatások) átnézését, használatát. Gyakorlatilag egy önálló, asztali irodai csomaggá varázsolja a G Suite alkalmazásokat. Emellett a fizetős változatnál már az is beállítható, ha csak a fontos levelekről akarunk értesítést kapni, illetve támogatja a népszerűbb Gmail plug-inek használatát is.

Ne maradjon le erről sem!