Testreszabott HTML levelek készítése Gmail felületen

Számtalan érdekes és hasznos Gmail kiegészítővel szolgáltunk már az idők során (például itt vagy itt), s ma egy újabb, érdekes megoldással szélesítjük a kínálatot: megmutatjuk, miként oldható meg a testreszabott HTML levelek készítése Gmail felületen, a böngészőben.

 

HTML levelek készítése Gmail felületen

Mivel a Gmail webes felülete alapból nem teszi lehetővé a levelek HTML kódjának szerkesztését, így az alap formázási eszköztáron kívül sok lehetőségünk nincs a leveleink testreszabására. E probléma kiküszöbölésére született a Free HTML Editor for Gmail nevű Chrome kiegészítő, amelynek telepítése után már gond nélkül összerakhatunk egy HTML levelet, tetszőleges kódot használva.

A módszer egyszerű: az új levél írásának megkezdésekor rákattintunk az Edit as HTML nevű kis gombra (a Send gomb mellett). Ekkor elindul a kódszerkesztő, amely élő előnézetet is ad a készülő levélről, de ennél több segítséget nem kapunk, így leginkább azok tudják használni, akik jobban elmerültek a HTML kódolásban (vagy egy másik webszerkesztőben összerakták már a levelet és most csak bemásolják a kész kódot). De nem is a kényelem itt a legfontosabb, inkább az, hogy ezzel a megoldással már tényleg teljesen testreszabott HTML leveleket küldhetünk ki Gmail fiókunkból (táblázatokkal, gombokkal, logókkal stb.).

Sajnos a szolgáltatás használatához az első indításkor engedélyt kell adnunk a CloudHQ.net plug-inje számára, hogy teljesen hozzáférjen Gmail fiókunk fontos funkcióihoz. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a plug-in működhessen, így ha nem adunk rá engedélyt, akkor nem tudjuk megkezdeni a HTML szerkesztő használatát. Ha később mégis úgy döntünk, hogy nem bízunk meg ennyire a CloudHQ.net szolgáltatásaiban, akkor a Google oldalán megtilthatjuk Gmail fiókunk elérését ennek a szolgáltatásnak.

A Free HTML Editor for Gmail egyszerűen használható és nagyon praktikus kis kiegészítő, könnyedén megoldható vele a HTML levelek készítése Gmail felületen. Ha nem zavar minket, hogy Gmail fiókunk bizonyos funkcióihoz hozzáférést kell adnunk egy külső gyártó által készített plug-innek, akkor érdemes próbára tenni, mert igencsak megkönnyítheti a Gmailből küldött levelek, hírlevelek, elektronikus üdvözlőlapok profi formázását.

Ne maradjon le erről sem!