Hatékonyabb Gmail használat, pár apró trükkel

Megannyi tippel szolgáltunk már a Gmail kedvelőinek, hogy miként tudják kihozni a legtöbbet ebből a remek szolgáltatásból. Legutóbb például seregnyi plug-int gyűjtöttünk csokorba, és volt már szó az olvasási visszaigazolás kéréséről is. Sőt, erre a linkre kattintva még egy tucat, Gmaillel foglalkozó tippet találnak olvasóink. Ezúttal a hatékonyabb Gmail használat érdekében szolgálunk néhány egyszerű, de szerintünk praktikus tippel. Akad közöttük olyan, amely kifejezetten a Chrome-ban használható, de vannak böngészőtől független ötletek is.

 

Hatékonyabb Gmail használat, apró trükkökkel

Kezdjük rögtön egy igen egyszerű dologgal, amely azonban számtalan Windows felhasználó életét egyszerűsítheti: tegyünk ki egy Gmail parancsikont a Windows Asztalára. Az eljárás pofonegyszerű: kattintsunk a Chrome böngészőben a menü gombra (három kis pont), majd válasszuk a További eszközök… / Hozzáadás az Asztalhoz menüpontot.

A megjelenő ablakban adjunk nevet leendő ikonunknak (pl. Gmail), s ha úgy gondoljuk, kapcsoljuk be a Megnyitás ablakként opciót is. Így a levelezésünk külön ablakban nyílik meg ezentúl, mintha önálló alkalmazás lenne. Nem lesz ott zavaró tényezőnek a Chrome eszköztára sem!

 

Gmail offline üzemmódban

A Chrome böngészőben lehetőségünk van Gmail levelezésünk offline megjelenítésére is, így akkor is elérhetjük leveleinket, ha a gép éppen nem kapcsolódik az internetre. Ehhez telepítsük (kvázi egy kattintással) a Gmail Offline nevű kiegészítőt. Telepítése után egy kék Gmail ikont találunk a Chrome alkalmazásokat felsorakoztató gyűjteményében.

Erre kattintva az offline üzemmódban működő Gmailt nyithatjuk meg, amely egy kicsit más felépítésű, mint a hagyományos változat, de azért könnyedén kiigazodunk majd rajta (jobban hasonlít a hagyományos e-mail kliensek felületének elrendezésére).

 

Más e-mail fiókok elérése a Gmail felületről

Bizony, ez sem lehetetlen: a Gmail levelezésünkön belül le tudjuk hívni további fiókok tartalmát is. Ehhez meg kell nyitnunk a Gmail Beállítások felületének megfelelő lapját, erre a linkre kattintva.

Itt az E-mailek ellenőrzése más fiókokban részben az E-mail fiók hozzáadása linkre kell kattintani, majd értelemszerűen kitölteni a rendszer által kért adatokat (ezeket a másik fiókunk szolgáltatója tudja megmondani).

 

Használjunk billentyűparancsokat

Ahogy számtalan alkalmazás esetében, úgy a Gmailnél is sokat gyorsíthat a munkán, ha gyorsbillentyűket használunk a fontosabb funkciók eléréshez.

A Gmail teljes gyorsbillentyű kiosztását megtalálják olvasóink erre a linkre kattintva. Használatukhoz előbb a Gmail Beállítások részében, annak Gyorsbillentyűk szakaszában kell engedélyeznünk őket, a Gyorsbillentyűk engedélyezése opció bekapcsolásával.

Ne maradjon le erről sem!