Olvasási visszaigazolás kérése Gmail leveleknél, egyszerűen

A Gmail webes felülete meglehetősen sokféle extra funkcióval bővíthető, korábban már készült is nálunk ezzel kapcsolatban egy összeállítás, amelyben összegyűjtöttük a legjobbnak tűnő Gmail kiegészítőket. Most bővítjük a gyűjteményt, mégpedig egy olyan Chrome plug-innel, amellyel megoldható az olvasási visszaigazolás kérése Gmail leveleknél. Így a Gmail webes felületén láthatjuk, ha elküldött üzeneteinket megnyitotta a címzett.

 

Doubletick: olvasási visszaigazolás kérése Gmail leveleknél

A Doubletick ingyen is használható Chrome kiegészítője, a Doubletick – Email tracking for Gmail, egyszerűen használható és elég megbízhatóan is működik. Miután telepítettük a Chrome-ba a plug-int, össze kell kötnünk a Doubletick szolgáltatást a kívánt Gmail fiókunkkal (ez pár kattintás csupán), s azonnal kezdhetjük is a levélírást.

A plug-in ingyenes verziója nem igazán tartalmaz lényegi korlátozásokat, viszont az ingyenességért cserébe egy visszafogott, de nem törölhető Doubletick linket helyez el leveleink végén. Ha ettől szabadulni szeretnénk, akkor sajnos elő kell fizetnünk a Pro változatra. Ezt leszámítva viszont korlátozások nélkül írhatunk, s figyelhetjük, hogy az elküldött levelet a címzett valóban elolvassa-e. Erről az elküldött leveleink listájában győződhetünk meg: ha a két kis pipa bekékül az adott levél előtt, akkor levelünk biztosan célba ért, s meg is nyitották. Ha engedélyezzük a Chrome-nak a figyelmeztető üzenetek küldését a rendszer számára, akkor az elolvasás pillanatában értesítést is kapunk a levél megnyitásának tényéről.

A Doubletick használata tehát nem éppen bonyolult, viszont azt azért érdemes tudni, hogy minden ilyen szolgáltatás “kijátszható”. Bár a felhasználók túlnyomó része nem fordít erre különösebb figyelmet, így az esetek többségében a visszajelzés gond nélkül és megbízhatóan működik. Ha más nem, az ingyenes változattal érdemes egy próbát tenni.

Ne maradjon le erről sem!