Sokoldalú online QR-kód és vonalkód készítő

Korábban bemutattunk már számtalan jól használható QR kód generáló oldalt, sőt, különféle QR kód készítő programokat is. De készítettünk már QR kódot közvetlenül a Wordben, Excelben, PowerPointban, vagyis a Microsoft Office irodai csomag alkalmazásaiban is. Ezúttal tovább lépünk egy kicsit és egy olyan QR kód generáló weboldalt mutatunk, amelyik egyben vonalkód készítő is. Így egyetlen – ráadásul igen látványos – felületen kreálhatunk mindenféle kódokat, attól függően, éppen melyikre van szükségünk.

 

Látványos és praktikus QR-kód és vonalkód készítő

Mint a bevezetőből is kitűnik, nem ez az első QR kód és vonalkód készítő program vagy online szolgáltatás, amellyel összefutottunk, de ki merjük jelenteni, látványosabb felülettel ellátottal még nem találkoztunk. Az Online Barcode Generator szerencsére nincs túlcsicsázva, csupán sikerült ízléses, különleges felületet adni neki.

De a funkcióira sem lehet panasza senkinek egy pillanatra sem, hiszen mindent tud, amit egy ilyen programtól elvárhatunk. Használata egyszerű: kiválasztjuk, milyen típusú kódra lenne szükségünk (QR, Code-128, EAN-13, ISBN, ISSN stb.), ha van, akkor választunk altípust is, majd szépen beírjuk a kód tartalmát (QR kódoknál ez lehet szöveges üzenet, URL, névjegy stb., vonalkódok esetén pedig a megfelelő formátumú számsor). Ha ez megvan, a program azonnal elkészíti belőle a megfelelő ábrát, amelyről kapunk egy jópofa, bár meglehetősen kicsire sikerül nézőképet is. Ha olyan, amilyennek elképzeltük, akkor nincs más dolgunk, mint letölteni a számunkra megfelelő formátumban: PSD képként, vektoros EPS vagy SVG ábraként, esetleg PDF dokumentumként. A vektoros formátumok előnye, hogy szabadon tudjuk méretezni a kódokat, így könnyen felhasználhatjuk azokat kiadványainkban.

Az Online Code Generator használata szerintünk adja magát, a készítők tényleg mindent megtettek, hogy a letisztult felületen csak a fontos opciók jelenjenek meg. Mindig csak az adott kódhoz tartozó lehetőségek jelennek meg, azokból is csak a lényegesek. Ha többre van szükségünk (például testreszabnánk a színeket is), akkor a More Options gombra kattintva jeleníthetjük meg azokat. De amíg erre nem kattintunk, addig csak az adatbevitel szempontjából fontos beviteli mezők vannak az orrunk előtt.

Ne maradjon le erről sem!