QR kód készítés Wordben, Excelben, PowerPointban

Korábban mutattunk már számos praktikát és kiegészítőt, amelyekkel a Wordben végzet napi munkát lehet kényelmesebbé és hatékonyabbá tenni. Ezúttal is azoknak szolgálunk hasznos extrával, akik a Microsoft szövegszerkesztőjét használják minden nap: megmutatjuk, milyen egyszerűen oldható meg a QR kód készítés Wordben.

QR kód készítés Wordben

Hasonlóan a múltkor bemutatott ingyenes fotó keresőhöz, vagy a még korábban terítékre került fordító modulhoz, a QR kód generálásához is egy apró, de hasznos Word kiegészítőre lesz szükségünk. Ez pedig nem más, mint a QR4Office. Ezt az ügyes plug-int tulajdonképpen használhatjuk a Wordben, Excelben és PowerPointban egyaránt. Miután telepítettük, mindig megtaláljuk a Beszúrás szalag Bővítmények részében.

Használata nagyon egyszerű: kiválasztjuk, milyen típusú linket szeretnénk QR kódként beszúrni a dokumentumba (URL, e-mail cím, telefonszám, sms üzenet, térkép koordináták stb.), majd megadjuk a megfelelő adatokat. Ezután választhatunk még színt is, illetve beállíthatjuk a kívánt méretet és a QR kód hibakezelési módját. Ha mindezzel megvagyunk, az Insert gombra kattintva azonnal beilleszthetjük a kész QR kódot a dokumentumba. Lássuk be, ez így nem bonyolult.

Ezentúl tehát nem lesz szükség arra, hogy külön alkalmazást indítsunk el, egy linket tartalmazó QR kód beillesztése végett. Ha azonban mégis komolyabban szeretnénk elmerülni a praktikusan használható QR kódok világában, akkor érdemes elolvasni korábbi összeállításainkat is, ebben a témakörben.

Ne maradjon le erről sem!