Programok törlése iOS 11-en akár automatikusan is

A iPhone-on és iPaden futó iOS 11 rendszer egyik érdekes újdonsága, hogy immár képes automatikusan is törölni a nagyon ritkán, vagy egy jóideje egyáltalán nem használt alkalmazásokat a telefonról, hogy ezzel tárhelyet szabadítson fel. A dolog persze nem úgy megy, hogy a rendszer féktelenül megritkítja a telepített appok számát a készüléken, törölve velük együtt minden adatot. A programok törlése iOS 11 alatt ugyanis valóban megoldható automatikusan, de az adatokat ilyenkor nem bántja a rendszer.

 

Programok törlése iOS 11-en, automatikusan

A funkció roppant egyszerűen beüzemelhető: a rendszer Beállítások / Általános / iPhone tárhely részében található Nem használat alkalmazások automatikus eltávolítása opciót kell csak engedélyeznünk.

Ettől kezdve a rendszer odafigyel, hogy mely alkalmazásokkal nem kezdünk semmit hosszú távon, és egyszerűen eltávolítja azokat. Ha később meggondoljuk magunkat, akkor a Beállítások / iTunes és App Store menüben, a Nem haszn. alk. törlése opció kikapcsolásával tilthatjuk meg számára ezt a tevékenységet.

A módszer jól jöhet azoknak, akik nagy appokat szoktak telepíteni (jellemzően játékok, multimédia alkalmazások), majd hajlamosak teljesen megfeledkezni azokról.

Ne maradjon le erről sem!

Oldalunkon sütiket használunk a megfelelő működéshez. Erről bővebb információt Adatkezelési tájékoztatónkban talál. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató