iOS 11: automatikus fényerő szabályozás kikapcsolása

Az elmúlt napokban szolgáltunk már több iOS 11 tippel, hiszen az új rendszer számos izgalmas új funkcióval gyarapodott (szkennelés a Jegyzetekben, rajzolás a Mailben, QR kód olvasás a Kamera appban). Vannak azonban egyéb újítások is, amelyek közül némelyik sajnos inkább zavaró, mintsem praktikus. Ilyen például, hogy az automatikus fényerőállításhoz meglehetősen erőszakosan ragaszkodik az új rendszer. Szerencsére nem lehetetlen küldetés az automatikus fényerő szabályozás kikapcsolása, csak egy kicsit máshol kell keresnünk, mint eddig.

Míg korábban ezt az fényerő állítására szolgáló részen könnyedén kikapcsolhattuk, most egy kicsit sikerült elrejteni a rendszerben a felhasználók elől (természetesen a fényerő mértékét állíthatjuk a szokott helyen, de a rendszer ezt automatikusan felülbírálja, a körülményektől függően). Ha valaki szabadulna ettől a funkciótól, akkor most egy kicsit jobban a rendszer mélyére kell ásnia. Egészen pontosan a Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek / Kijelzőbeállítások részig, ahol az Automatikus fényerő opció melletti kapcsolóval lehet ki- vagy bekapcsolni ezt a funkciót.

Van amúgy alternatív eléré is, mégpedig a Beállítások app új keresési lehetőségének hála: egyszerűen írjuk be az alkalmazáson belüli keresőbe az “automa” szótöredéket, mire is rögtön feldob egy halom találatot, köztük az Automatikus fényerő opciót is, melyet így már egy érintéssel elérhetünk.

Ne maradjon le erről sem!