iOS 11 tipp: rajzolás a Mail alkalmazásban

Az iOS 11 új funkció között találjuk a Kamera app-ba rejtett QR kód olvasó funkciót, vagy a Jegyzet app dokumentum szkennelési lehetőségét. De ezek mellett sokat javult a rendszer saját levelező alkalmazása is. Mostantól például simán megoldható a rajzolás a Mail alkalmazásban. Így ha egy gyors vázlatot küldenénk valakinek, összedobhatjuk azt közvetlenül a levelezőben is.

 

Rajzolás a Mail alkalmazásban, extra program nélkül

A Mail app több praktikusabb felülettel és jónéhány új funkcióval (például ügyesebb kereső) is dicsekedhet. Utóbbiak közül az egyik legérdekesebb, hogy mostantól közvetlenül az alkalmazásban rajzolhatunk az éppen készülő levelünkbe. Ehhez nincs más teendőnk, mint létrehozni egy új levelet, majd a szövegtörzsben kicsit ott tartani az ujjunkat egy üres részen.

A megjelenő panelen görgessünk jobbra, amíg meg nem látjuk a Rajz beszúrása opciót. Ha ezt megérintjük, rögtön a rajzlapra jutunk, ahol a szabadkézi firkálás mellett van lehetőség különböző objektumok (nyilak, szövegbuborékok, szövegek, nagyító stb.) elhelyezésére is. Ha lerajzoltunk mindent, amit szerettünk volna, csak érintsük meg a Kész gombot, majd a megjelenő párbeszédpanelen válasszuk a Rajz beszúrása lehetőséget. Rajzunk így azonnal bekerül a levélbe, amelyet kiegészíthetünk még szöveggel, fotókkal, csatolt mellékletekkel, vagy akár újabb rajzokkal is. Ha pedig mindennel megvagyunk, s a címzés is stimmel, már küldhetjük is levelünket annak, akinek szántuk. Mindezt közvetlenül az iOS 11 megújult Mail alkalmazásából!

Ne maradjon le erről sem!