Windows 10 takarítás: nyomaink eltüntetése, ingyenes programmal

A Windows karbantartásával kapcsolatban mutattunk már zseniális fizetős, vagy szintén hatékony ingyenes alkalmazásokat egyaránt. Ezúttal az utóbbi gyűjtemény fogjuk gyarapítani, mégpedig egy remekül használható kis programmal, amely leveszi a vállunkról a Windows 10 takarítás terhét.

 

Kaspersky Cleaner: Windows 10 takarítás, ingyen

A Kaspersky Cleaner kifejezetten gyors és hatékony rendszertakarító alkalmazás, amely ráadásul teljesen ingyen tölthető le, a kiváló antivírus szoftveréről híres cég oldalról. A program első körben az átmeneti fájloktól, felhalmozódott cache maradékoktól szabadítja meg a Windowst.

Ezután következik az esetlegesen rosszul módosított rendszerbeállítások helyreállítása, beállítása. Ha ezzel is megvan, harmadik és negyedik lépésként eltüntetni a gépen elraktározott log fájlokat, a felhasználó tevékenységének visszakövetésére alkalmas listákat, a privát információkat nem biztonságosan tároló átmeneti állományokat. Egyben kikapcsolja a Windows 10 saját, felhasználói tevékenységeket figyelő funkcióit is. Egyszóval eltakarít utánunk és a telepített, napi szinten használt alkalmazások után egyaránt.

Ez ugyan a merevlemezen rendelkezésre álló szabad hely növelésére is elsőrangú megoldás, de a Kaspersky Cleaner mégis inkább a gépen tevékenységünkkel kapcsolatos nyomok eltüntetésének mestere. Ebben szerintünk hatékonyabb, mint mondjuk a szintén ingyenes Ccleaner, de utóbbi valamivel ügyesebben szabadítja fel a feleslegesen lefoglalt tárhelyet a merevlemezen. Szóval a kettő akár együtt is remekül alkalmazható, ha teljes rendet akarunk tenni a gépen.

Ne maradjon le erről sem!