Teljes weblapok lefotózása tetszőleges böngészőben

Képernyőképek készítésére gyakorlatilag minden rendszer fel van készítve, de erre a feladatra és screencam videók készítéséhez is mutattunk már több alkalmazást (Windowsra és Macre egyaránt), amelyek extra funkciókkal segíthetik ez irányú munkánkat.

De mi van akkor, ha nem egy programot, játékot fotóznánk le, hanem teljes weblapok lefotózása a feladat? Szükségünk lesz valamilyen program telepítésére?

Nos, nem feltétlenül. Sőt, még csak böngésző plug-inekkel sem kell bajlódnunk. Elég meglátogatni a Snapito nevű ingyenes, online szolgáltatás oldalát, ott megadni a lefotózni kívánt weblap URL címét és a Snap feliratú gombra kattintani. Pár pillanattal később már el is készül a teljes oldalt tartalmazó fotó. Kapunk hozzá közvetlen linket, amelyet beépíthetünk weboldalunkba, vagy letölthetjük JPG formátumban a számítógépünkre is.

Sőt, az oldal ennél többre is képes: szerkeszthetjük az elkészült weblapfotót (kiemelések, átszínezés, méretezés stb.).

A fotó elkészítése előtt egyébként arra is van lehetőség, hogy beállítsuk a weboldal szélességét vagy maximális magasságát. Így ennek megfelelően jelenik meg az oldal a fotón. A reszponzív oldalak esetében ez fontos momentum, hiszen ott a böngészőablak szélességének megfelelően alakul az oldal felépítése, vagyis nem mindegy, melyik változatról készítünk felvételt. Teljes weblapok fotózása esetén ennél egyszerűbb, mégis jól használható megoldást aligha találunk.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató