Megújult Microsoft PowerToys Windows 11-hez

Idén már többször is szerepelt nálunk a Microsoft PowerToys programcsomag, amely ékes bizonyítéka annak, hogy olykor megéri leporolni és felújítani a retró dolgokat. A Microsoft segédprogram gyűjteménye már Windows 95 és XP alatt is szolgálatot teljesített, aztán jó nagy kihagyás után megjelent a Windows 10-es kiadás is, persze már teljesen új, ingyenes programokkal, mindenféle feladat elvégzésére: fájlok csoportos átnevezése, kényelmes ablakkezelés- és elrendezés, képek csoportos átméretezése, a PC ébrentartása meghatározott ideig, alkalmazások kényelmesebb indítása, és dokumentumok gyorsabb elérése stb. A csomag folyamatosan bővül újabb funkciókkal Windows 10-re, de most itt a megújult Microsoft PowerToys Windows 11-hez is.

Megújult Microsoft PowerToys Windows 11-hez

A Microsoft PowerToys Windows 11-es verziója egyelőre nem hozott hatalmas funkcióbeli újdonságokat a Windows 10-es változathoz képest, viszont a felülete teljesen igazodik már az újabb rendszer stílusához és elrendezéséhez.

Ráadásul Windows 11 alatt a csomag letöltése és későbbi frissítése is sokkal egyszerűbb lesz, ugyanis bekerült a Microsoft Store-ba.

Így Windows 11 alatt pár kattintás lesz csupán, hogy kiegészítsük a rendszer tudását ezekkel az ingyenes segédprogramokkal. Az alábbiakban mutatunk is gyorsan néhány képet a megújult felületről (ezek a képek még a Windows 11 béta rendszeren készültek):

Arra azért van esély, hogy óriási eltérések nem lesznek a Windows 10 és Windows 11 PowerToys összeállításának tartalmai között. Ugyanazokat a segédprogramokat kapjuk majd mindkét rendszerre, csak az adott Windows verzió elvárásaihoz igazítva. Mindenesetre jó hír, hogy már a kezdetektől velünk lesznek ezek az apró, de nagyon hasznos kis programok a Windows 11 használata közben is.

Ne maradjon le erről sem!