Ingyenes mockup készítő, telepítés nélkül

Ha valaki ízlésesen szeretné tálalni legújabb saját fejlesztésű alkalmazását, honlapját, blogját, akkor jó választás lehet az úgynevezett mockupok használata. Ezek segítségével az egyszerű képernyőképek rögtön új életre kelnek, az adott látványt megjelenítő eszköz képernyőjén elhelyezve. Ilyen mockupokat készíthetünk akár a Photoshopban vagy más grafika programban is – például itt is találunk erre a célra seregnyi PSD formátumú, smartobject réteget tartalmazó sablont -, de egyszerűbb, ha inkább célszoftvereket használunk, amilyen mondjuk a Mockuuups, a Smartmockups, vagy az iPhone-on működő Screenshot Maker Pro. Sőt, akad számos remek weboldal is, amelyeken pár mozdulattal elhelyezhetjük a szép környezetben lefotózott okostelefonok vagy számítógépek képernyőjén az általunk készített képernyőképet, majd letölthetjük az automatikusan elkészülő végeredményt. Mai tesztalanyunk is ebbe a kategóriába tartozik: egy ingyenes mockup készítő, amelyek telepítés nélkül, egyszerűen a böngészőben megnyitva lehet használni.

Online és ingyenes mockup készítő

A Mock Magic névre keresztelt ingyenes mockup készítő használata már szinte zavarba ejtően egyszerű: a Create a mockup, it’s free feliratú gombra kattintva juthatunk el az online szerkesztőfelülethez, ahol a bal oldali oldalsávban tudjuk kiválasztani, hogy milyen eszközön kívánjuk megjeleníteni a képernyőképünket. Ez lehet valamelyik iPhone típus, lehet egy androidos okostelefon (Samsung Galaxy S20, Huawei P8, Google Pixel 4), az iPad, iMac, MacBook modellek egyike, netán egy Samsung TV, illetve akár az Apple Watch vagy Motorola Moto 360 okosórák valamelyike is.

Ha kitaláltuk, hogy melyik eszközre van szükségünk, az adott kütyü típusától függően kiválaszthatjuk a modell színét, illetve azt is, hogy fekvő vagy álló nézetre van-e szükségünk.

Végül az Add your design részben a Select File… gombra kattintva tölthetjük be az általunk készített képernyőképet, amely azonnal meg is jelenik a kiválasztott eszköz képernyőjén. Amúgy még ezt is egyszerűsíthetjük, ugyanis a gomb használata helyett egyszerű fogd és dobd módszerrel is a helyére illeszthetjük a képernyőfotót. Ezek után aztán tényleg nincs más hátra, mint letölteni az elkészült mockupot.

Sajnos a Mock Magic esetében kizárólag áttetsző hátterű, PNG formátumú mockupokat készíthetünk, ami nagyon jól jön, ha illusztrációnak szánjuk valahova (prezentációban, szoftver weboldalára stb.), vagy még beillesztenénk egy montázsba. Viszont olyan fotókat nem találunk itt, mint mondjuk a Mockuuups gyűjteményében, vagyis nem tudjuk mondjuk egy irodai környezetben lefotózott okostelefon vagy laptop kijelzőjén bemutatni képernyőfotóinkat. Ha valaki ilyesmire vágyik, annak inkább a szintén ingyenes Mockuper oldal lesz a nyerő. Ha viszont pont ilyen PNG képekre van szükségünk, akkor a Mock Magic tökéletes választás.

Ne maradjon le erről sem!