PSD mockupok letöltése ingyen, profi kivitelezésben

Az internet tökéletes alapot jelenthet termékeink, szolgáltatásaink hatékony árusítására. Azonban ehhez megfelelően felépített webshopra, jól eltalált, vevőcsalogató szövegekre, s persze ízléses, csábító honlapra van szükség. Utóbbi szempontból nagyon sokat számít az is, milyen képeket használunk amikor összerakjuk honlapunkat. Anno mutattunk már olyan oldalakat, amelyekről ingyen felhasználható fotók és ún. mockupok tölthetők le erre a célra. Utóbbiak kiválóan alkalmasak arra, hogy a különféle termékek (akár szoftverek, online szolgáltatások stb.) szépen tálalhatók legyenek. A mockupokkal ugyanis látványos környezetben tudjuk tálalni a legegyszerűbb képernyőképet, logót, fotót stb. is. Elkészítésüket rábízhatjuk olyan online vagy offline programokra, amelyek semmiféle grafikusi tehetséget nem igényelnek, mindössze pár mozdulattal elkészíthetjük bennük a látványos képet. De ha valaki otthon van kicsit a Photoshopban, kitárulhat számára a világ, akadnak ugyanis olyan oldalak, amelyekről PSD formátumú mockupok tölthetők le, s ezeket nagyon egyszerűen átalakíthatjuk a saját elvárásainknak megfelelőre. Ma ezek közül mutatjuk meg az egyik legjobbat, amelyről a PSD mockupok letöltése ingyen megoldható és ahol jó minőségű, méretes választék áll rendelkezésünkre.

PSD.Graphics: PSD mockupok letöltése ingyen, profi kivitelben

Miként a bevezetőben is írtuk, a PSD.Graphics oldalon PSD, azaz Photoshop formátumban közzétett, ingyen letölthető mockupok találhatók. Ezek a PSD fájlok azért különlegesek, mert kihasználják a Photoshop egy nagyszerű funkcióját: az intelligens objektumok (Smart Objects) lehetőséget. Vagyis a szépen megkomponált jelenet adott részletét gyakorlatilag egyetlen mozdulattal lecserélhetjük a saját fotónkra, képernyőképünkre, logónkra. Ez lehet egy bögre oldala, egy falon lógó kép vászna, vagy egy számítógép, esetleg okostelefon kijelzőjének tartalma. Csak duplán kattintunk a PSD fájlban a megfelelő rétegre, majd a megjelenő lapra importáljuk a felhasználni kívánt fotónkat, illusztrációnkat, méretezzük a lapnak megfelelően, majd bezárjuk a lapot.

A Photoshop szépen lecseréli a kérdéses réteg tartalmát, alkalmazza rajta a megfelelő (előre definiált) szűrőket és maszkokat, s voilà, máris elkészültünk. Egyszerű, gyors megoldás, ráadásul hihetetlenül profi képeket tölthetünk le erről az oldalról. Ha valaki szorgalmasan olvas minket, biztosan találkozott már onnan származó nyitóképpel. Nem kell messzire menni, értelemszerűen ehhez a cikkhez is onnan választottunk nyitóképet, majd cseréltük ki a kijelző képét az oldalról készült képernyőképpel.

Témák tekintetében a PSD.Graphics dicséretesen nagy választékkal rendelkezik. Találunk bögréket, képkereteket, számítógépeket, okostelefonokat, hirdetőoszlopokat, de még gördeszkát is, amelyeknek mintáját, felületét szabadon lecserélhetjük a sajátunkra.

Mellesleg az oldalon nem csak mockupok találhatók, hanem névjegykártya és weboldal sablonok, sőt, önéletrajzok is, bár utóbbiak esetében szerintünk nem a Photoshop a legjobb eszköz. De ez ízlés kérdése (jól néznek ki nagyon, csak kevésbé kényelmes a sok szöveg szerkesztése, mint mondjuk InDesignban).

Mindent egybevetve a PSD.Graphics egy kiváló mockup gyűjtemény, amit mindenkinek ajánlunk, aki ingyen letölthető mockupokat keres. A letöltéshez viszont szükség van rá, hogy megosszuk a kiválasztott kép linkjét egy Twitter vagy Facebook üzenetben (illetve kérik a készítők, hogy a felhasználásnál is tüntessük fel valahol, hogy tőlük származik a kép). De ennyit bőven megérdemelnek cserébe e remek – és folyamatosan bővülő – gyűjteményért.

Ne maradjon le erről sem!