Szünettartási és lefekvési figyelmeztető a Youtube appban

Az elmúlt években számtalan olyan okostelefonos alkalmazást mutattunk már, amelyek gondoskodhatnak az egészségünk megőrzéséről (emitt például egy nagyobb gyűjtemény). Ezek általában célszoftverek, vagyis eleve azzal a céllal készültek, hogy segítsék az edzést, a jobb alvást, a hatékony relaxációt, vagy mondjuk emlékeztessenek rá, hogy időben bevegyük a vitaminokat, gyógyszereket. De ki gondolná, hogy az amúgy szórakoztatásra termett Youtube app is kapott egészségmegóvási funkciókat? Most megmutatjuk, miként vigyáz a Youtube az egészségünkre, azaz hogyan kapcsolható be a szünettartási és lefekvési figyelmeztető a Youtube appban.

Szünettartási és lefekvési figyelmeztető a Youtube appban

Valljuk be, ha találunk a Youtube-on pár izgalmasabb és hosszabb videót, hajlamosak vagyunk úgy elmerülni bennük, hogy nem is figyeljük, hogy áll az idő. Márpedig ha másnap korán kell felkelni, nem árt, ha az ember idejekorán álomba szenderül.

A Youtube appba éppen ezért bekerült egy olyan funkció, amely figyelmeztet minket, ha itt az idő aludni. Bekapcsolása rendkívül egyszerűen megy: érintsük meg az app jobb felső sarkában az avatarunkat, majd a megjelenő felületen válasszuk a Beállítások menüpontot. Az ekkor előtűnő opciók között keressük meg az Emlékeztessen, ha ideje lefeküdnöm lehetőséget és kapcsoljuk be. A program ekkor még megkérdezi, hogy pontosan mely időpontra gondolunk. Válasszuk ki. Extra opcióként bejelölhetjük (sőt, alapértelmezésben be is van jelölve az időpontok alatt), hogy csak akkor jelenjen meg az emlékeztető, ha az éppen játszott videó véget ért. Így a program nem szakítja meg az éppen nézett mozit, viszont azonnal szól ha vége, nehogy elcsábuljunk egy újabb körre.

Szintén hasznos funkció az ugyanitt bekapcsolható Emlékeztetőt kérek, hogy tartsak szünetet, amely a hosszú elnevezésnek megfelelően bizonyos időközönként felszólít minket, hogy szakítsuk meg a kijelző bambulását. Ez jó tesz a szemünknek, s ha fel is állunk kicsit mozogni, akkor többek között a gerincünknek is.

Mindent egybevetve praktikus opciók ezek, amelyeket érdemes bekapcsolni és ha lehet, szót fogadni a Youtube-nak, ha figyelmeztet minket az átmeneti szünetre, vagy éppen az elalvásra.

Ne maradjon le erről sem!