Videók darabolása és videók összefűzése ingyenes programokkal (Windows, macOS)

Az elmúlt években számtalan videószerkesztő megoldást mutattunk már, beleértve az ingyenes, mégis profi eszköztárat kínáló változatokat, vagy a kifejezetten otthoni felhasználóknak készült, könnyen használható, de hatékony szoftvereket. Sőt, már online videószerkesztővel is is szolgáltunk. De mi van akkor, ha valaki nem akar több funkciós alkalmazásokkal dolgozni, egyszerűen csak szeretne valamilyen egyszerű eszközt, amellyel pikk-pakk megoldható a két leggyakrabban előforduló feladat: a videók darabolása és a videók összefűzése. E két tevékenységhez mutatunk most egy-egy ingyenes programot, amelyek Windowson és macOS-en egyaránt használhatók.

MP4Tools: videók darabolása és videók összefűzése ingyenes programokkal

A bevezetőben említett két program tulajdonképpen egy programcsomag része. Az MP4Tools letölthető Windowsra és macOS-re egyaránt. Két alkalmazást tartalmaz, amelyek közül az MP4Joiner feladata a videók összefűzése (vagyis két vagy több felvételből készíthetünk egyet), a MP4Splitter pedig arra hivatott, hogy az általunk kijelölt időpontoknál feldarabolja a videót.

Egyik program használta sem kíván pilótavizsgát. Az MP4Joiner esetében egyszerűen a listára kell dobálni az összefűzésre szánt MP4 formátumú videókat. Ha ezek azonos formátumúak, azonos jellemzőkkel, akkor az összefűzés gyorsan megy, mert a program nem fogja őket újrakódolni. Ha eltérő jellemzőkkel bírnak, akkor sajnos újrakódolási procedúra lesz a vége, de a lényeg, hogy a feladat végeztével megkapjuk az összeillesztett változatot.

Nagyjából hasonló egyszerűséggel használható a MP4Splitter is. Itt egy videót kell megnyitnunk, majd elindítani a lejátszást és az Add split point – vagy ha magyarra állítjuk a felület nyelvét, akkor a kissé magyartalanul megfogalmazott Adja hozzá egy osztó pontot feliratú – gombra kattintva tudjuk jelölni a programnak, hogy pontosan hol daraboljon. A darabolás rendkívül gyorsan megy a programnak, szóval pillanatok alatt végezhetünk (feltéve, hogy nem kérünk újrakódolást is).

Mindkét program esetében van pár beállítási lehetőség az esetleges konvertálás jellemzőinek testreszabásához, de amúgy szépen működnek az alapértelmezett beállításokkal is, így a legtöbb felhasználónak tényleg csak néhány kattintás lesz velük a videók összefűzése vagy éppen darabolása.

Ne maradjon le erről sem!

Mint a legtöbb weboldal, mi is használunk sütiket az oldalon. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató