Videók összefűzése egy fájlba, egyszerűen és gyorsan

Mivel több olvasónk is nekünk szegezte a kérdést az elmúlt időszakban, hogy miként megoldható a videók összefűzése anélkül, hogy ehhez mondjuk a korábban bemutatott Hitfilm 2017-et, vagy egy hasonlóan összetett videovágó szoftvert kellene használniuk, arra gondoltunk, mutatunk egy olyan programot, amely alkalmas e feladatra Windowson.

Format Factory: videók összefűzése pillanatok alatt

A Format Factory legalább olyan jól sikerült darab a maga kategóriájában, mint a zeneszerkesztők között az ingyenes Audacity. Ezzel a programmal lehet talán a legegyszerűbb a videók összefűzése és darabolása. A telepítésnél figyeljünk, mert ha csak a Next gombot nyomkodjuk, hajlamos feltenni még más ingyenes alkalmazásokat is (Opera stb.). Ezeket az opciókat inkább tiltsuk meg a telepítőnek. A program első indításakor is vigyázni kell kicsit, mert kissé elrejtettek egy opciót az indítópanelen, melyet ha bekapcsolva hagyunk, telepíti a fejlesztők egy másik alkalmazását (Picosmos) is a gépre (ez képformátumok közötti konvertálást tesz lehetővé). Nem tragédia ha megtörténik, de ha nincs rá szükségünk, vegyük ki a pipát az opció elől.

Ha elindult a program, válasszuk a bal oldal alsó részén látható Utilities lehetőséget, majd a megjelenő felületen kattintsunk a Videó egyesítése gombra. Itt vagy a Fájl hozzáadása gombbal, vagy egyszerű fogd és dobd művelettel válogassuk listába az összefűzendő videókat. Miután elkészültünk a válogatással, két lehetőségünk van.

  • Ha azonos formátumú videókkal van dolgunk és ugyanaz a formátum megfelel kimenetként is, akkor a gyorsabb munka érdekében válasszuk – az amúgy alapértelmezett – Copy Stream opciót az ablak felső részén, majd kattintsunk az Ok gombra.
  • Ha különféle videoformátumokkal dolgozunk, vagy éppen a kimeneti videónak kellene másik formátumúnak lennie, mint az eredetieknek, akkor a Konvertálás opciót kell választani, s utána kattintani az Ok gombra. Ekkor ugyan lassabb lesz az összefűzés, de a végeredmény olyan formátumban lesz, amilyenre szükségünk van.

Csak a példa kedvéért: ha Youtube-ról letöltött mp4 videókat akarunk összefűzni és a végeredmény is mp4 formátumban kell, akkor a Copy Stream a barátunk. Gyorsan végzünk.

A program alapértelmezésben a C: meghajtó FFOutput mappájába teszi az elkészült anyagokat, de ezt módosíthatjuk a Feladat / Beállítások menüpontban. Egyszerű és gyors módja ez a videók összefűzésének, ráadásul működik minden népszerű videoformátummal, már csak azért is, mert a Format Factory, nevéhez hűen, épp videók konvertálása végett készült.

Ne maradjon le erről sem!