Kihagyhatatlan Microsoft Edge kiegészítők letöltése

Bár továbbra is azt valljuk, hogy egy böngészőnek sem tesz jót, ha túlságosan elárasztjuk kiegészítőkkel, azért az sem járja, hogy ha lehetőség van rá, ne használjuk ki. Szóval összeszedtünk tíz olyan Chromium Edge kiegészítőt, amelyekkel kényelmesebbé tehető a napi munka, hiszen nemrég írtuk meg, hogy miként telepíthetők ezek az Edge legújabb verziójában. Jöjjenek hát a kihagyhatatlan Edge kiegészítők!

Kihagyhatatlan Edge kiegészítők

Mivel az új Edge változat már a Chromium motorra épül, arról is szó esett anno, hogyan oldható meg a Chrome kiegészítők telepítése az Edge-be. Ezúttal azonban kifejezetten a hivatalosa Microsoft Edge Addons gyűjteményből válogattunk.

Így nincs szükség különleges opciók bekapcsolására (aki mégis érdeklődik az iránt, miként telepíthetők Chrome plug-inek az Edge-be, ide kattintva elolvashatja).

  • Pocket: ha szeretnénk egy-egy online fellelt cikket eltenni későbbre, a Pocket remek választás. Egy kattintás és máris bekerül az oldal a saját Pocket gyűjteményünkbe (ingyen regisztráhatunk Pocket fiókot), ahol aztán elérhetjük bármikor. Címkékkel csoportosíthatjuk a gyűjteménybe felvett anyagokat, s ha telepítjük a Pocket mobil alkalmazását, a telefonunkon akár offline is bármikor elolvashatjuk a lementett cikkeket, ráadásul az okostelefon képernyőjéhez igazított tördeléssel.
  • Evernote Web Clipper és OneNote Web Clipper: ha már cikkek mentéséről volt szó az imént, érdemes megemlíteni, hogy két népszerű jegyzet alkalmazásba is egyetlen kattintással menthetünk weblapokat az Edge-ből. Az Evernote és a OneNote egyaránt rendelkeznek ehhez úgynevezett Web Clipper kiegészítővel. Így a számunkra fontos oldalakat, online írásokat pillanatok alatt eltárolhatjuk a kedvenc jegyzet alkalmazásunkban.
  • Bitwarden és 1password X: bár az Edge is képes eltárolni jelszavainkat, ez már a Chrome-nak sem “állt jól”. A megbízható jelszómenedzserekhez képest fapados a böngészők saját megoldása. Azonban a nemrég nálunk is boncolgatott ingyenes Bitwarden, vagy a profi 1password egyaránt beépíthető az Edge böngészőbe, hogy az új jelszavakat azonnal elmentsék, illetve a régieket is egy kattintással beírják helyettünk a megfelelő oldalakon.
  • Office Online: ha valaki Microsoft Office 365 előfizető, azt a kiegészítőt feltétlenül érdemes telepítenie, mert nagyon leegyszerűsíti az Office 365 beállítások menedzselését, illetve kényelmesebbé teszi az online Office alkalmazások használatát és felhőben tárolt dokumentumaink elérését is.
  • Copy As Markdown: végül egy apró, de talán sokaknak hasznos kis modul, amellyel a böngészőben kijelölt tartalmakat lehet markdown formátumban Vágólapra másolni, majd beilleszteni kedvenc markdown szövegszerkesztőnkbe.

Ezek tehát azok a kiegészítők, amelyeket szerintünk feltétlenül érdemes telepíteni. Persze a jelszókezelők és a jegyzetelők kiegészítőinek esetében elég csak azt feltenni, amelyiket használni szoktuk.

Ne maradjon le erről sem!